Friss hírek

Sainz elmondta, hogyan akar nyerni a Ferrarival

A Ferrari Forma-1-es pilótája egyelőre nem találja a ritmust a 2022-es szezonban, aminek következtében egyre nagyobb a hátránya a csapattársához képest. Most elárulta, mi kell az első futamgyőzelméhez.

Néhány hónap alatt nagyra nyílt az olló a Ferrari két F1-es pilótája, Carlos Sainz és Charles Leclerc között. 2021-ben, élete első ferraris szezonjában Sainz még rendre Leclerc szintjét hozta a versenyhétvégéken, az év végi értékelésnél pedig öt és fél ponttal meg is előzte őt, idén azonban nehezen találja a helyét. Az utóbbi néhány futamon többször önhibájából esett ki, ráadásul a tempója sem ér fel a csapattársáéhoz, aki eközben a világbajnoki címért hajt Max Verstappen ellen. Sainz tisztában van vele, hogy fejlődnie kell, és ezt őszintén fel is vállalja.

Egyszerűen csak egy kicsit gyorsabbnak kell lennem” – ismerte el a lemaradását. „Az időmérős és a versenytempómnak is javulnia kell egy-két tizedmásodperccel. Minél hamarabb megtalálom azt az egy-két tizedmásodpercet, amit a tavalyi szezon második felében is megtaláltam, annál hamarabb jön el az első győzelmem. Keményen dolgozok rajta.”

Hirdetés
 

Sainz már többször kihangsúlyozta, hogy a Ferrari idei autója Leclerc vezetési stílusának jobban fekszik,  ezért került hozzá képest hátrányba. A nehézségek ellenére hiszi, hogy képes lesz összebarátkozni az F1-75 kódjelű autóval.

„A kameraképeken és mindenhol máshol is látszik, hogy a tavalyi évhez képest most még nem vagyok ott, nem vezetek természetesen. Az autó túl éles az én ízlésemnek, erről szól az egész. Egy pilóta vagy hozzászokik ehhez, vagy jobban saját magára hangolja az autót. Ez a két dolog időt, tudást és tapasztalatot igényel. Hibákba is kerül, és jelenleg ebben a folyamatban vagyok, ezt próbálom minél hamarabb helyrehozni” – fogalmazott Sainz.

A Ferrari eközben igyekszik nem nyomást helyezni Sainzra. Mattia Binotto csapatfőnök tisztában van vele, hogy ez Sainz első éve, amikor futamgyőzelmekre képes autóban ül, és már csak ezért is időt szeretne neki adni az alkalmazkodáshoz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!