Friss hírek

Sainz: Elrontott körrel 3. rajthely

Carlos Sainz karrierje legjobb rajtpozícióját szerezte meg az Olasz Nagydíj időmérő edzésén, miután a Mercedesek mögött a 3. helyen végzett.

A McLaren csapata idei legjobb időmérős eredményét érte el az Olasz Nagydíjon, miután Sainz a 3., Lando Norris pedig a 6. helyet szerezte meg. Sainz az időmérőt követően elmondta, a Q3-as gyorskörén még nem gondolta volna, hogy ennyire jó köridőt érhet el

Habár a cél a top 5 volt számára, a spanyol versenyző nagyon boldog volt, miután a Mercedesek mögött ők bizonyultak a leggyorsabbnak. 

„Az utolsó körömet majdnem elszúrtam” – kezdte beszámolóját Sainz.

„Volt egy pillanatom az első Lesmóban, és majdnem elveszítettem az irányítást az autó felett. Ettől a ponttól kezdve a határon kellett vezetnem. Egy kicsit remegek, mert tényleg nagyon nyomnom kellett az Ascariban és a Parabolicában.”

„Úgy éreztem, hogy a Q1-ben és a Q2-ben jól összehoztam, de a Q3-ban az első körömnél ezt nem éreztem. Nem jól indult a köröm, szóval szükségem volt arra, hogy az utolsó kanyarokat nagyon jól teljesítsem, de megpróbáltam. Sokat kockáztattam és kifizetődött.”

„Az időmérő kezdete óta nagyon erősnek éreztem a teljesítményt. Sikerült a Q1-ből egy szett gumival továbbjutnom, egy nagyon erős körrel. Innentől kezdve pedig megpróbáltam egy 1:19.6-os kört teljesíteni, amivel tudtam, hogy a top 5-be kerülhetek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!