Sainz esőben bízik a Magyar Nagydíjon - F1VILÁG.HU

Sainz esőben bízik a Magyar Nagydíjon

HIRDETÉS
Nem szerepelt jól a Ferrari Forma-1-es csapata a Magyar Nagydíj pénteki edzésnapján. Sem Charles Leclerc, sem Carlos Sainz nem jutott a top 10-be, utóbbi versenyző pedig úgy érzi, egy kis eső segíthetne nekik a folytatásban.
GP UNGHERIA F1/2021 - VENERDI 30/07/2021 
 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

A meteorológiai előrejelzések szerint van esély arra, hogy szombaton és vasárnap eső áztatja majd a Hungaroringet, Sainz pedig úgy érzi, ez a Ferrari javára válhat, a forró hőmérsékleti viszonyok között ugyanis a Scuderia sokat küszködött.

A spanyol versenyző csapattársa, Charles Leclerc mögött a 12. helyen zárta a napot.

„Igen, egy kicsit furcsa. Az első edzésen meglehetősen elégedettek voltunk mindennel, de aztán a második edzés elég furcsára sikeredett, mert az autó nem tűnt rosszabbnak, vagy különösebben rossznak, a többiek viszont javulni tudtak” – mondta Sainz.

„Ahogy még forróbbá vált a pálya, míg úgy csúsztunk egy kicsit hátrébb. Szóval van mit kielemezni. Remélhetőleg holnapra jön egy kis eső, és némi felhő, és hirtelen minden a feje tetejére fordul!”

Arra a kérdésre, hogy szívesen látná-e az égi áldást Mogyoródon, Sainz így felelt: „Azt hiszem, nekem tetszene, és segíthet is. Segíthet mindenkinek, mert ilyen forró hőmérsékleti viszonyok között a Forma-1-es autók és a gumik nagyon-nagyon a határon vannak. De remélhetőleg nekünk egy kicsit jobban kedvezne.”

„Sajnos, még mielőtt idejöttünk, már tudtuk, hogy van néhány gyengesége a csomagunknak és az autónknak. Tudtuk, hogy bizonyos kanyarokban nem leszünk különösebben jók. Ez be is bizonyosodott. Ahogy valami rossz irányba indult el, hirtelen kikerültünk a top 10-ből. Ez is azt mutatja, hogy sokkal sebezhetőbbek vagyunk az ilyen típusú pályákon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!