Sainz figyelmeztet, előbb-utóbb valaki meg fog sérülni! - F1VILÁG.HU

Sainz figyelmeztet, előbb-utóbb valaki meg fog sérülni!

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz figyelmeztette a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA), valamint a Forma-1 vezetőségét: ha nem változtatnak bizonyos pályákon, előbb-utóbb komoly baleset lesz majd a bokszutcában.
GP BELGIO F1/2022 - GIOVEDI’ 25/08/2022  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

A spanyol versenyző a Holland Nagydíjon keveredett bele egy incidensbe, amikor kerékcseréjét követően Fernando Alonso elé engedték vissza a bokszutca gyorssávjában – veszélyes kiengedés miatt pedig Sainzot később időbüntetéssel sújtották a versenybírók. A Ferrari pilótája a futam után nagyon csalódott volt, elmondása szerint ugyanis nem az volt veszélyes, ahogy útjára engedték a szervizt követően, hanem az, hogy az egyik McLaren-szerelő miatt a fékre kellett taposnia, és végül ezért koccant neki Alonso.

A Szingapúri Nagydíj helyszínén Sainz védelmébe vette az F1-es csapatokat, és úgy nyilatkozott, az FIA-nak és a száguldó cirkusznak lépnie kellene, előbb-utóbb ugyanis baleset fog történni a bokszba.

„Szerintem nem az F1-es csapatoknak kell változtatniuk, hanem az FIA-nak és a Forma-1 szervezének” – mondta a Ferrari pilótája csütörtökön. „Elmondtam már egyszer, és újra elmondom: egyszer lesz majd egy baleset, és egyszer egy ember is érintett lesz benne, mert annyira szűkös minden, amikor bejön a biztonsági autó, és mindannyian egyszerre hajtunk a bokszba.”

„Mint Budapesten egy éve, amikor a felvezető körben mindenki kiállt, vagy Zandvoortban, amikor bejött a Safety Car, és káosz alakult ki. Megoldást kell találnunk erre, mert azt gondolom, valaki testi épségét kockáztatjuk.”

Természetesen minden F1-es pályának szigorú biztonsági előírásoknak kell megfelelnie, a bokszutca szélessége viszont helyszínenként nagyon változó, Monacóban például a pálya adottságai miatt rendkívül szűk.

„Ha a homologizációhoz szélesebb és hosszabb bokszutcára lenne szükség, hogy legyen hely az autók között, akkor meg kell csinálni.  Tudom, hogy logisztikailag és technikailag nem egyszerű ezeken a pályákon, de nagyon ijesztő helyzetbe kerültem Zandvoortban, és bármikor megtörténhet. Olyasvalami ez, amivel kapcsolatban fel kell szólalnunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!