Sainz figyelmeztette a Ferrarit: Jó stratégiákra lesz szükségünk! - F1VILÁG.HU

Sainz figyelmeztette a Ferrarit: Jó stratégiákra lesz szükségünk!

Figyelmeztette csapatát, a Ferrarit a Holland Nagydíj időmérő edzése után Carlos Sainz: a spanyol szerint nemcsak jó versenytempóra, hanem jó stratégiára is szükségük lesz ahhoz, hogy a vasárnapi versenyen elkaphassák Max Verstappent.

Bár a Ferrarinak állt a zászló a szombati időmérő utolsó szakaszában, Max Verstappen végül 21 ezredmásodperces előnnyel megszerezte a rajtelsőséget Charles Leclerc előtt. Az olasz istálló másik versenyzője, Carlos Sainzt sem maradt le sokkal, ő a pole-t megszerző Verstappentől 92 ezredmásodperccel volt lassabb. A spanyol pilóta az időmérőt követően azt mondta, szerinte vasárnap a győzelemért csatázhatnak majd Verstappen és a Red Bull ellen.

„Ha megnézem majd a körömet később, tudni fogom, hol ment el az a 9 század, de ez is jól mutatja, mennyire szoros a küzdelem, és milyen élvezetes az időmérő ezen a pályán” – fogalmazott a Ferrari versenyzője. „A határon futottuk a köreinket, sajnos a mérleg nyelve ezúttal is Max felé billent, Charles-nak és nekem pedig meg kellett elégednünk a 2. és 3. helyekkel. De azt gondolom, vasárnap újra esélyünk lehet.”

Sainz szerint mindenképpen előny lesz számukra az, hogy két autóval támadhatják Verstappent, ugyanakkor rámutatott a stratégia fontosságára is, ami az idei szezonban nem feltétlenül bizonyult a Ferrari erősségének.

„Mindent beleadunk majd, két autóval harcolhatunk, és játszhatunk Max ellen. Remélhetőleg nem fog meglépni a futamon, és versenyképesek lehetünk. De azt már most elmondhatom, hogy jó stratégiákra és versenytempóra lesz szükségünk, hogy elkapjuk Maxot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!