Sainz: Fogalmunk sincs, hogy állunk a többiekhez képest - F1VILÁG.HU

Sainz: Fogalmunk sincs, hogy állunk a többiekhez képest

HIRDETÉS
Ötlete sincs a Ferrari Forma-1-es csapatának azzal kapcsolatban, hogyan is áll a riválisokhoz képest a barcelonai tesztet követően – mondja Carlos Sainz.
TEST T1 SPAGNA F1/2022 - VENERDì 25/02/22
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

A patinás olasz istálló biztatóan kezdte a téli felkészülést, a Forma-1 csapatai közül ugyanis ők töltötték a legtöbb időt a versenypályán Barcelonában: a háromnapos teszt során Charles Leclerc és Carlos Sainz 2052 km-t tettek meg.

Leclerc a teszt második napján a legjobb köridőt futotta meg, és mindössze fél másodperccel volt lassabb, mint a tesztet az élen záró Lewis Hamilton. Habár a köridők a teszteken még nem túl árulkodóak, a Mercedes versenyzője, George Russell úgy nyilatkozott, szerinte ők a Ferrari mögött állnak jelenleg, a mclarenes Lando Norris pedig úgy fogalmazott, a Scuderia „nagyon erősnek” tűnt.

Sainz ugyanakkor úgy érzi, még nagyon korai megmondani, hogyan is állnak a riválisokhoz képest.

„Gondolom, hogy miért kezdtek el konklúziókat levonni, és esetleg felállítani egy erősorrendet, de nekünk tényleg ötletünk sincs, és kétlem, hogy bárki is tudja, milyen üzemanyag-szintekkel és motormódokkal köröztek a többiek” – mondta a spanyol pilóta újságíróknak nyilatkozva.

„Szóval sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk, hogy boldogok vagyunk-e, vagy szomorúak, mert tényleg nem tudjuk, hogy állunk jelenleg. Bahreinben talán egy kicsit könnyebb lesz találgatni arra vonatkozóan, hogy ki hogyan áll.”

A Forma-1 csapatai számára az egyik legnagyobb kihívást a „delfinezés” jelensége okozta a teszteken, ami több műszaki problémához is vezetett, Sainz azonban azt mondja, ők igazán „elégedettek és büszkék” a megtett kilométerekre.

„Most ideje annak, hogy ne csak a megtett kilométereken dolgozzunk, hanem próbáljunk javítani a delfinezés jelenségén is, illetve azon, hogy az autó megbízhatóan működik vele, ami természetesen trükkös dolog. Dolgozni fogunk rajta, és meglátjuk, mire jutunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!