Sainz: Fontos leckéket tanultunk Portimao után - F1VILÁG.HU

Sainz: Fontos leckéket tanultunk Portimao után

HIRDETÉS
Fontos leckéket tanult Carlos Sainz kiábrándító portimaói versenyéből a Ferrari Forma-1-es csapata – ezt a spanyol pilóta árulta el csütörtökön, Barcelonában.
GP SPAGNA F1/2021 - GIOVEDÌ 06/05/2021 
 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

Sainz remekül szerepelt a Portimaói Nagydíj időmérő edzésén, hiszen az 5. rajthelyet szerezte meg, a verseny korai szakaszában pedig a 4. helyen autózott – végül azonban nem tudott pontot szerezni.

„Vasárnap este – gondolhatjátok – nem sok pozitívumot tudtam magammal vinni, nem voltam elégedett azzal, ahogy a verseny alakult” – mondta Sainz a Spanyol Nagydíj sajtótájékoztatóján.

„Nagyon rossz verseny volt, elszalasztottam a lehetőséget. Miután a 4. helyen autóztam, végül csak 11. lettem, és ez a modern Forma-1-ben azt jelenti, hogy valami egyértelműen félrecsúszott.”

„Miután egy kicsit több idő volt az elemzésre, és eltelt pár nap, a csapat rengeteg analízist végzett, és én is próbáltam kideríteni, mi történt – egyértelműen nem végeztünk jó munkát.”

„Levontuk a konzekvenciákat, elvégeztük az elemzést, és próbáljuk jobban összerakni a dolgokat ezen a hétvégén. Még mindig vannak dolgok, amiken javítani kell, dolgok, amikhez hozzá kell szokni.”

„Nem számítottunk arra, hogy a közepes keverék így viselkedik. Nagyon agresszívek voltunk a bokszba vezető körön, és nem a tervek szerint mentek a dolgok. De előzetesen azt gondoltuk, hogy rendben lesz a dolog – és határozottan nem ez volt a helyzet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!