Friss hírek

Sainz: Frusztrált vagyok, mert több volt ebben!

Csak a 7. helyen ért célba a Forma-1-es Amerikai Nagydíjon a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz, a spanyol azonban úgy érzi, sokkal jobb eredményre is képesek lettek volna.

Sainz a lágy keverékű gumikkal vágott neki az austini versenynek, a futam elején pedig keményen meg kellett küzdenie a McLaren párosával, Daniel Ricciardóval és Lando Norrisszal.

A Ferrari versenyzője aztán beszorult Ricciardo mögé, ráadásul nem sikerült jól első bokszkiállása, ami miatt nem is tudott az ausztrál elé kerülni.

„Frusztráló verseny volt számomra, mert megvolt a tempónk ahhoz, hogy az 5. helyen zárjunk, de a dolgok nem a mi szájízünk szerint alakultak” – mondta a spanyol pilóta.

„Mindkét McLarennel meg kellett küzdenem a nyitókörben. Intenzív harc volt, az autók sokszor cseréltek pozíciót, és végül elengedtem magam mellett Ricciardót, mert azt gondoltam, Lando az.”

„A második etapban hamar Daniel mögé kerültem: megpróbáltunk elévágni, és jól is működött volna, megelőztük volna őt, és tiszta pályán autózhattunk volna Charles mögött, de sajnos a kerékcserém lassú volt, és ismét beragadtam mögé.”

„Tönkretettem a gumikat azzal, hogy más ívekkel próbálkoztam, hogy megelőzzem őt, emiatt pedig [Valtteri] Bottas utolért minket a végén.”

„Frusztrált vagyok, mert az eredmény nem tükrözi azt a potenciált, ami benne volt a csomagunkban, és remélem, hogy a két balszerencsés verseny után most már szerencsém lesz.”

„Ami a pozitívumokat illeti, az autóval kapcsolatos érzéseim jók voltak, szóval tovább fogjuk vinni ezt a soron következő tripla fordulóra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!