Sainz: Furcsa volt a bahreini gyengélkedés

Igencsak furcsának találja múlt vasárnapi, bahreini gyengélkedését Carlos Sainz Jr., a Toro Rosso Forma-1-es csapatának újonc versenyzője.


Igencsak furcsának találja múlt vasárnapi, bahreini gyengélkedését Carlos Sainz Jr., a Toro Rosso Forma-1-es csapatának újonc versenyzője.

Az ifjú tehetség az időmérőn ugyan kiválóan szerepelt, hiszen a tizedik rajthelyet szerezte meg, a másnapi versenyen azonban már nem tudott jól teljesíteni, végül pedig feladni kényszerült a viadalt.

Sainz a túl kevés motorerőre panaszkodott az egyenesekben, ami miatt főleg az körökben került hátrányba, amikor a DRS-rendszereket még nem lehetett aktiválni.

„A futam elején, amikor még senki sem használta a DRS-t, rengeteg időt veszítettünk az egyenesekben” – panaszkodott a spanyol tehetség.

„A kevés motorerő miatt a futam elején nagyon nehéz volt a helyzetünk. 1 másodperc hátrányom volt a célegyenesben, az 1-es kanyarban pedig támadni tudtak.”

A Toro Rosso csapata Malajziában érte el idei legjobb eredményét, ott mind Sainz, mind csapattársa, Max Verstappen pontokat szereztek. Éppen emiatt mindketten nagy reményekkel vágtak neki a bahreini hétvégének, a pálya illetve a körülmények nagyban hasonlítottak a szepangira.

„Furcsa, mert Malajzia nagyon gyorsak voltunk, ehhez képest viszont Bahreinben nagyon lassúak.”

Sainzot ráadásul a futamon 5 másodperces büntetéssel is sújtották, mert túl lassan állt fel a rajtrácsra.

„Tudtuk, hogy necces lesz az üzemanyag-mennyiség, szóval azt mondták, menjek nagyon lassan. De annyira lassúra sikeredett, hogy megbüntettek. Frusztráló verseny volt – felejtenivaló.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!