Friss hírek

Sainz győzni akar hazai versenyén

Győzelmi célokkal érkezik hazai versenyére, a Forma-1-es Spanyol Nagydíjra a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz, aki azt ígérte a rajongóknak, ő és csapata is mindent belead majd azért, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el az előttünk álló hétvégén.

A Forma-1-es világbajnokság hatodik állomását rendezik Barcelonában, Carlos Sainz számára pedig mindenképpen jól jön majd a biztatás, a spanyol pilóta számára ugyanis döcögősen indult a 2022-es idény, miközben csapattársa, Charles Leclerc jelenleg vezeti a világbajnoki pontversenyt.

A királykategória mezőnye az előszezonban három tesztnapot eltölthetett már a katalán fővárosban az új autókkal, Sainz azonban alig várja, hogy versenykörülmények között is odategye magát. A Ferrari versenyzője azt mondja, a célja ugyanaz, mint minden versenyen: győzni!

Hirdetés
 

„Ez határozottan egy olyan pálya, amit nagyon jól ismerünk, és szerintem minden versenyző szeret” – mondta a Ferrari versenyzője. „A pálya vonalvezetése gyors, közepes és lassú kanyarokat egyaránt kínál, ez pedig kihívást jelent az autó egyensúlya szempontjából egy kör során. Szerintem a 3-as és 9-es kanyarok a legizgalmasabbak. A 3-as kanyar egy hosszú, gyors jobbos, a bejárattól a kijáratig komoly G-erők hatnak, a 9-es pedig egy emelkedő, gyors kanyar, amit várhatóan padlógázzal teljesítünk, legalábbis az időmérőn. Van karaktere ennek a pályának, és várom már, hogy versenykörülmények között is vezethessem itt az új autót.”

„A cél, mint minden más versenyhétvégén, hogy a legtöbbet hozzuk ki az autónkból, és megpróbáljuk megnyerni a nagydíjat. Maga a tény, hogy ez a hazai versenyem, csak még különlegesebbé teszi a rengeteg rajongó és támogatás miatt. Ami viszont a célokat illeti, mindig a lehető legjobb eredményre kell törekednünk.”

Sainz hozzátette, nagyon örül annak, hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozások után végre újra teltház fogadhatja a mezőnyt Spanyolországban, ráadásul a barcelonai pályán egy lelátót is elneveztek róla.

„Két olyan év után, amikor nem, vagy csak alig lehettek rajongók a pályán, nagyon örülök, hogy végre teltház lesz. Az, hogy lesz egy, a nevemen futó lelátó, szintén nagyon fontos számomra, mivel nagyszerű tradícióvá vált, és lehetőséget kínál arra, hogy szorosabb interakcióba lépjek a rajongóimmal. Persze tudom, hogy minden lelátóról komoly támogatást kapunk majd a pályán, és garantálhatom a szurkolóknak, hogy mindent beleadok én és a csapat is, hogy legyen minek örülniük! Remélhetőleg nagyszerű versenyhétvégénk lesz Spanyolországban, és mindenki élvezheti egy F1-es verseny izgalmait!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!