Sainz: Ha a Red Bull ma három tizeddel gyorsabb, akkor holnap öttel lesz - F1VILÁG.HU

Sainz: Ha a Red Bull ma három tizeddel gyorsabb, akkor holnap öttel lesz

HIRDETÉS
Nincsenek vérmes reményei a Red Bull legyőzésével kapcsolatban Carlos Sainznak az Abu Dhabi Nagydíj időmérője után, a spanyol inkább a Ferrari Mercedesszel való harcára figyel, na meg arra, hogy eközben teljesítse személyes célját.
Carlos Sainz Ferrari

Bár az idény hajrájában egyre sűrűbben győzte le időmérőn az idén kilenc rajtelsőséget is összegyűjtő Charles Leclerc-t Carlos Sainz, a szezonzárón ez nem sikerült: a második rajtsort kisajátító Ferrarinál ezúttal a monacói másfél tizedmásodperccel gyorsabb volt a spanyolnál.

A Red Bull felülmúlása azonban túl nagy feladatnak bizonyult ezen a szombaton a Ferrari számára, és Sainz pesszimista azt illetően, hogy versenykörülmények között csökkenne a különbség a két csapat között.

„Elérhető távolságban vannak, ugyanakkor ezen a hétvégén övéjük a leggyorsabb autó. Mindent megteszünk, hogy legyőzzük őket holnap, de ha az időmérőn három tizeddel gyorsabbak, akkor a versenyen fél másodperc lesz az előnyük. Ez a különbség mindig kijön a versenyeken” – számolt be idei tapasztalatairól Sainz.

A Ferrarinál Charles Leclerc egyéni második helyének megszerzése lesz az egyik fő feladat az év utolsó futamán, a másik pedig, hogy a konstruktőrök között megőrizzék ugyanezt a pozíciót a Mercedesszel szemben. Jelenleg 19 pont az előnyük, és a rivális előtt végeztek az időmérőn, tehát hacsak valami nagy fordulat nem történik, a Ferrarinak áll a zászló ezen a téren. Sainz azonban egy harmadik célt is megfogalmazott.

„Ma inkább az volt a fontos, hogy legyőztük a Mercedest, akik szintén gyorsnak tűntek eddig a hétvége folyamán, és jó esélyünk van arra, hogy holnap is előttük végezzünk. Erős helyzetben vagyunk ahhoz, hogy megtartsuk a helyünket a bajnokságban, de én személy szerint egy dobogóval szeretném zárni az évet” – nyilvánította ki vágyát a spanyol, aki idén eddig kilencszer állt a pódiumon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!