Friss hírek

Sainz: Ha kavicságy van, nincs Verstappen/Hamilton-incidens

A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz szerint Lewis Hamilton és Max Verstappen hétvégi incidense is tökéletesen alátámasztja, hogy a Forma-1-ben több kavicságyra lenne szükség.

A két versenyző az interlagosi pálya 4-es kanyarjában feszült egymásnak, mindketten későn fékeztek, Verstappen pedig agresszív védekezésével kiterelte Hamiltont a pályáról.

Az ügy nagy port kavart, az esetet azonban nem vizsgálták a versenybírók, a Mercedes pedig az ügy felülvizsgálatát kérte.

Carlos Sainz szerint könnyen el lehetne kerülni az efféle incidenseket, ha kavicságyakat használnának a Forma-1-ben.

„Én személy szerint azt gondolom, hogy egy sóderágy megoldotta volna a kérdést a 4-es kanyar kijáratán” – mondta a spanyol versenyző. „Szerintem a rajtnál is lehetett látni, hogy néhány autó – köztük mi is – szélesen fordultunk a 4-es kanyarban. Ha ott kavicságy lett volna, akkor nem mentünk volna oda.”

„És ahelyett, hogy ez az egész a stewardok problémája lett volna, ha sóderágy van ott, nem lett volna kérdés sem a versenybírók, sem Michael [Masi – versenyigazgató], sem Lewis, sem Max, sem pedig a mi számunkra.”

„Folyamatosan kavicságyakat kérünk. És reméljük, hogy a jövőben – főleg egy olyan pályán, mint a sao paulói, ahol nincs MotoGP, össze is jön, mert szeretnénk kavicságyakat látni itt. Akkor nem fékeznénk ennyire későn a 4-es kanyarban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!