Sainz: Hamilton szempontjából magától értetődő, hogy a Ferrarihoz szerződik - F1VILÁG.HU

Sainz: Hamilton szempontjából magától értetődő, hogy a Ferrarihoz szerződik

HIRDETÉS
Carlos Sainz szerint Lewis Hamilton szempontjából magától értetődő, hogy pályafutása utolsó szakaszát a Ferrari Forma-1-es csapatánál kívánja eltölteni. A spanyol pilóta nem haragszik senkire, a saját jövőjére összpontosít.
55 SAINZ Carlos (spa), Scuderia Ferrari SF-24, action during the Formula 1 Aramco pre-season testing 2024 of the 2024 FIA Formula One World Championship from February 21 to 23, 2024 on the Bahrain International Circuit, in Sakhir, Bahrain - Photo Eric Alonso / DPPI

Sainz 2021-ben érkezett a Ferrarihoz, néhány hete azonban tudni lehet már, hogy az idei szezon végén távoznia kell, helyét ugyanis 2025-ben a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton veszi át. Azt egyelőre nem tudni, hogy Sainz melyik csapatnál folytatja, ám az biztos, hogy kelendő lesz majd a versenyzői piacon.

A rutinos versenyző a Bahreini Nagydíj szerdai médianapján beszélt arról, Hamilton szempontjából teljesen magától értetődő az, hogy a Ferrarihoz szerződik, pláne úgy, hogy a csapatot az a Fred Vasseur irányítja, akivel korábban, az alsóbb kategóriákban bajnoki címeket nyert.

„Nos, a magam részéről nyilvánvalóan nem haragszom senkire, ez a sport így működik” — mondta a spanyol versenyző. „Nagyon tisztelem Lewist, az általa elért sikereket, ami pedig a Ferrarihoz való csatlakozását illeti, az ő helyében én ugyanezt tenném.”

„Úgy gondolom, a Ferrari egy nagyszerű csapat, és az ember egy ponton, pályafutásának második felében, vagy a végén — nem tudom, hol is áll ő jelenleg, csak ő tudja — ennek a csapatnak szeretne a tagja lenni. Teljesen megértem, és azt is, hogy van ott egy olyasvalaki, mint Fred, akit ismer, és akivel jó a kapcsolata, akiben megbízik. Magától értetődik, hogy a Ferrarihoz megy.”

„Nem haragszom senkire, a saját jövőmre összpontosítok, arra, hogy hol folytatom majd. Addig pedig a tőlem telhető legjobbat nyújtom ezért a csapatért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!