Sainz: Hatalmas lehetőséget szalasztottunk el

A Toro Rosso ifjú versenyzője, Carlos Sainz csalódott, mert úgy érzi, egy hatalmas lehetőséget szalasztottak el a legutóbbi, szingapúri versenyhétvégén.


A Toro Rosso ifjú versenyzője, Carlos Sainz csalódott, mert úgy érzi, egy hatalmas lehetőséget szalasztottak el a legutóbbi, szingapúri versenyhétvégén.

Az ifjú spanyol a 6. helyről vágott neki az éjszakai versenynek, ám rögtön a rajt után összeütközött Nico Hülkenberggel, és bár folytatni tudta a küzdelmet, a 7. körben a stewardok utasítására kénytelen volt a bokszba hajtani, hogy megjavítsák sérült autóját.

Sainz végül a kinetikus energia-visszanyerő rendszer (MGU-K) hibája miatt lelassult és visszacsúszott a 14. helyre – a pontszerzés tehát elúszott számára.

„Nagy lehetőség volt” – mondta a Toro Rosso versenyzője a Motorsport.com című internetes lapnak. „Amikor ilyen jó autód van és ilyen remekül alakul a hétvége, és minden tökéletesen megy, akkor nagy fájdalom, ha a versenynapon mindent elveszítesz – mert jó úton haladtunk egy kiváló eredmény felé.”

„De ez nem szegi kedvünket és megpróbálunk visszavágni.”

Sainz azt mondja, a Hülkenberggel történt rajtbaleset annak volt köszönhető, hogy mindenki próbálta kikerülni a lassan induló Max Verstappent.

„Maxnak nyilván rosszul sikerült a rajtja, én pedig lendületet veszítettem azzal, hogy próbáltam őt kikerülni” – mondta. „Aztán Fernando, Kvyat és mindenki próbálta kerülgetni egymást, és 5-en nehéz elférni egymás mellett.”

„Néhány tizedmásodpercet veszítettünk körönként a sérülés miatt, de ennek ellenére sikerült felzárkózni. Túljutottunk a baleseten, de korán ki kellett állnom a bokszba. Viszont még így is át tudtunk jutni a forgalmon, jó tempónk volt a szuperlágy abroncsokon.”

„Később viszont elveszítettük a kinetikus energia-visszanyerőt rendszert, a verseny hátralévő részét így 600 lóerővel kellett teljesíteni. És ez különösen katasztrofális volt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS