Friss hírek

Sainz hisz abban, hogy lehetőséget kap a Red Bulltól

A Toro Rosso ifjú versenyzője, Carlos Sainz meg van győződve arról, neki is lesz majd esélye arra, hogy a Red Bull Racing színeiben versenyezzen, noha az osztrák istálló nemrég leszerződtette csapattársát, Max Verstappent.


A Toro Rosso ifjú versenyzője, Carlos Sainz meg van győződve arról, neki is lesz majd esélye arra, hogy a Red Bull Racing színeiben versenyezzen, noha az osztrák istálló nemrég leszerződtette csapattársát, Max Verstappent.

Verstappen a Toro Rossóhoz visszaküldött Daniil Kvyat helyét veszi át a Red Bullnál már a hétvégi Spanyol Nagydíjon.

Sainz elárulta, szívesen lenne a holland helyében, de biztos benne, hogy amennyiben jól teljesít, ő is lehetőséget kap majd.

„Nem fogok hazudni: amikor meghallottam, hogy Maxot előléptetik, szerettem volna a helyében lenni” – mondta az ifjú spanyol újságíróknak nyilatkozva Barcelonában.

„Nyilván szeretnék a Red Bullhoz kerülni, de az ember aztán higgadtan végiggondolja a dolgot és elkezdi sokkal pozitívabban nézni a helyzetét. Ami azt illeti, sem a Red Bull, sem az én terveim között nem szerepelt egy 2016-os előléptetés, szóval nem arról van szó, hogy kudarcot vallottunk. Az én célom továbbra is az, hogy a Red Bullnál versenyezzek 2017-ben vagy 2018-ban.”

„Sokkal jobban ki tudják elemezni az eredményeket, mint bárki más, és tudják, mire vagyok képes. Másfél évig össze tudtak hasonlítani Max-szel, és tudják, mit tudok. Ha ő lehetőséget kapott, az azt jelenti, hogyha rákapcsolok, bármikor lehetőséget kaphatok.”

„Tudom, hogy amennyiben jól teljesítek, én is esélyt kapok.”

Sainz utalt rá, az, hogy Verstappen elkerült a Toro Rossótól, még jól is jöhet számára.

„A célom továbbra is ugyanaz, és az én helyzetem ezáltal nem változott. De az igaz, hogy Max jelenléte rengeteg médiafigyelmet generált, és bizonyos eredményeimet elrejtett az, amit ő csinált. De ez nem volt rám hatással, és nem hagyom, hogy a jövőben ilyesmi hatással legyen rám.”

A spanyol hozzátette, biztos benne, hogy új csapattársa, Kvyat nagyon erős lesz.

„12-13 éves korom óta ismerem őt. Fiatal korunk óta harcolunk egymás ellen a pályán. Nem hiszem, hogy mondanom kell, mennyire jó versenyző. A Red Bulltól elkerült, de ez nem jelenti azt, hogy elveszítette volna a tehetségét.”

„Nem szabad elfelejteni, hogy tavaly több pontot szerzett [Daniel] Ricciardónál, és tapasztaltabb is nálam. Ismeri a csapatot is, ezért nagyon erős ellenfél lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!