Sainz: Hülkenberg azonnal versenyeket nyerne egy élcsapattal

Fotó: Renault
(L to R): Nico Hulkenberg (GER) Renault Sport F1 Team with team mate Carlos Sainz Jr (ESP) Renault Sport F1 Team. Singapore Grand Prix, Friday 14th September 2018. Marina Bay Street Circuit, Singapore. Hülkenberg
Nico Hülkenberg „rögtön” versenyeket nyerne, ha egy élcsapathoz kerülne a Forma-1-ben – mondta a német versenyző tavalyi csapattársa, Carlos Sainz.

Nico Hülkenberg „rögtön” versenyeket nyerne, ha egy élcsapathoz kerülne a Forma-1-ben – mondta a német versenyző tavalyi csapattársa, Carlos Sainz.

A rutinos versenyző eddig 156 versenyen állt rajthoz a Forma-1-ben, azonban még egyszer sem tudott felállni a dobogóra.

Hülkenberg tavaly a Renault versenyzőjeként a 7. helyen zárta a bajnokságot a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull pilótái mögött, Sainz pedig azt mondja, a német pazar formát mutatott.

„Amikor én megérkeztem a Renault-hoz [2007 végén], Nicónak nagyon erős éve volt. Évek óta nem láttam senkit olyan magas szinten teljesíteni a középmezőnyben” – mondta Sainz, aki idén már a McLaren színeiben áll rajthoz az F1-ben.

„Számomra ő egy olyan srác, aki rögtön versenyeket nyerne, ha egy Mercedest, Ferrarit, vagy Red Bullt tennének alá. De sajnos ezt önök nem láthatják, nem tudják kikalkulálni, mert a Forma-1 így működik.”

„Nico egyike azon srácoknak, akiktől rengeteget tanultam, és ezt a tapasztalatot magammal viszem a McLarenhez. Egy csapatban versenyeztem a mezőny egyik legtehetségesebb versenyzőjével.”

A Renault 2019-ben szeretne még közelebb kerülni a topcsapatokhoz, Sainz pedig reméli, sikerül is fejlődniük a franciáknak, hiszen abból a McLaren is profitálna.

„Remélem, mert az azt jelentené, hogy a motoron is javítanak, márpedig az ő motorjuk kerül a McLarenbe is, és a McLaren is elkezd lassan működni” – mondta nevetve a spanyol.

„Olyan szakemberekkel találkoztam itt, mint Nick Chester, aki a kiváló szakemberek közé tartozik, és szeretnének visszakerülni a győztesek útjára. A legjobbakat kívánom nekik. Tudom, hogy ez egy nehéz folyamat. Nem tudom, mennyi időt akarnak lefaragni, de jelenleg másfél és két másodpercről beszélünk az időmérőkön.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS