Friss hírek

Sainz: Hülkenberg azonnal versenyeket nyerne egy élcsapattal

Nico Hülkenberg „rögtön” versenyeket nyerne, ha egy élcsapathoz kerülne a Forma-1-ben – mondta a német versenyző tavalyi csapattársa, Carlos Sainz.

Nico Hülkenberg „rögtön” versenyeket nyerne, ha egy élcsapathoz kerülne a Forma-1-ben – mondta a német versenyző tavalyi csapattársa, Carlos Sainz.

A rutinos versenyző eddig 156 versenyen állt rajthoz a Forma-1-ben, azonban még egyszer sem tudott felállni a dobogóra.

Hülkenberg tavaly a Renault versenyzőjeként a 7. helyen zárta a bajnokságot a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull pilótái mögött, Sainz pedig azt mondja, a német pazar formát mutatott.

„Amikor én megérkeztem a Renault-hoz [2007 végén], Nicónak nagyon erős éve volt. Évek óta nem láttam senkit olyan magas szinten teljesíteni a középmezőnyben” – mondta Sainz, aki idén már a McLaren színeiben áll rajthoz az F1-ben.

„Számomra ő egy olyan srác, aki rögtön versenyeket nyerne, ha egy Mercedest, Ferrarit, vagy Red Bullt tennének alá. De sajnos ezt önök nem láthatják, nem tudják kikalkulálni, mert a Forma-1 így működik.”

„Nico egyike azon srácoknak, akiktől rengeteget tanultam, és ezt a tapasztalatot magammal viszem a McLarenhez. Egy csapatban versenyeztem a mezőny egyik legtehetségesebb versenyzőjével.”

A Renault 2019-ben szeretne még közelebb kerülni a topcsapatokhoz, Sainz pedig reméli, sikerül is fejlődniük a franciáknak, hiszen abból a McLaren is profitálna.

„Remélem, mert az azt jelentené, hogy a motoron is javítanak, márpedig az ő motorjuk kerül a McLarenbe is, és a McLaren is elkezd lassan működni” – mondta nevetve a spanyol.

„Olyan szakemberekkel találkoztam itt, mint Nick Chester, aki a kiváló szakemberek közé tartozik, és szeretnének visszakerülni a győztesek útjára. A legjobbakat kívánom nekik. Tudom, hogy ez egy nehéz folyamat. Nem tudom, mennyi időt akarnak lefaragni, de jelenleg másfél és két másodpercről beszélünk az időmérőkön.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!