Sainz: Idén még nem tudunk kitörni a középmezőnyből

Carlos Sainz, McLaren MCL34
Fotó: McLaren
A McLaren Forma-1-es csapatának versenyzője, Carlos Sainz azt mondja, hiába fejlődtek olyan sokat idén, ez még nem lesz elég ahhoz, hogy elszakadjanak a középmezőnytől.

A brit istálló magabiztosan őrzi 4. helyét a konstruktőri pontversenyben, Sainz azonban szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy rövid időn belül teljesen le tudják szakítani magukról riválisaikat, és üldözőbe vehetik a három élcsapatot.

„Kétlem, hogy el fogunk tudni szakadni a középmezőnytől a szezon második felében” – fogalmazott a spanyol.

„Pár tizedet javíthatunk az autón, ami nagyszerű, de mindenkinek lesznek fejlesztései, szóval óvatosnak kell lennünk. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy megfelelő lépéseket teszünk, és ezekből tanulunk a következő évre. A legfőbb célunk ez az év második felére: tanulni akarunk az autóról, hogy minden a helyére kerüljön a jövő évi versenygép tekintetében.”

Sainz álláspontját osztja egyébként a McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl is, aki szerint hiába a magabiztos előny a negyedik helyen, nem bízhatják el magukat.

„Láthattuk, milyen gyorsan változhat a helyzet, és milyen közel vannak a többiek a versenyeken – szóval minden a pálya vonalvezetésén, a hőmérsékleten, és az efféle dolgokon múlik” – magyarázta a szakember.

„És persze azon is sok múlik majd, hogy kinek milyen fejlesztései lesznek a szezon második felében, és ki mikor áll át a jövő évi autó fejlesztésére.”

„Persze jó, hogy előnyben vagyunk a ponttáblázaton, viszont fontos számunkra, hogy ne bízzuk el magunkat. Leszegett fejjel kell tovább dolgoznunk.”

Sainz egyébként azt mondja, rendkívül biztató az, hogy a McLaren versenytempója ilyen erős volt a Hungaroringen.

„Mondták a rádión az első etapom utolsó öt körében, hogy gyorsabbak vagyunk a Ferrariknál, ez pedig mindenkit feltüzelt!” – magyarázta.

„Kezdjük látni, hogy az autó gumikezelése javul, szóval ennek az etapnak az utolsó szakasza reményteli volt, ambiciózusak vagyunk, hogy tudjuk, közelebb tudunk kerülni az élmenőkhöz.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS