Friss hírek

Sainz ismét hatalmas felzárkózást mutatott be

Carlos Sainz Jr. számára katasztrofálisan alakult a szombati időmérő, azonban akárcsak Spielbergben, ezúttal is a középmezőny második feléből verekedte fel magát a stabil pontszerzők közé.

A Brit Nagydíj időmérőjét követően a paddock egyik legcsalódottabb embere a McLaren spanyol versenyzője volt, aki csak a 13. helyre kvalifikálta magát, miközben csapattársa, Lando Norris simán bejutott a legjobb tízbe. Azonban Sainz az osztrák versenyhez hasonlóan ezúttal is nagyot ment, és a legjobb versenyző lett a nagycsapatok mögött.

Nem rossz a 6. hely, ha azt nézzük, hogy a 13. helyről indultam. Nagyon jó volt a startom, a terveim között szerepelt gyorsan megelőzni a két Alfát. Azután a saját tempómat mentem, tudtam, hogy előttem lesznek, akik a lágyabb abroncs miatt hamarabb állnak majd ki. Az első kiállás után gyors köröket mentem, és aztán megnyílt a lehetőség a safety carnak köszönhetően. A hajrában Ricciardo nagyon erős volt, de valahogy magam mögött tartottam. A szezon közepén járunk, de már van néhány 6. helyünk, ami nagyon jó, de a szombati kvalifikáció nagyon bántott, azt még ki kell deríteni, miért voltunk lassúak” – mondta a futamot követőn a spanyol.

Hirdetés
 

Carlos Sainz Jr. 37 ponttal a legjobb pilóta a középmezőnyből, hiszen a 7. helyen áll az egyéni pontversenyben tíz futamot követően.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!