Sainz ismét hatalmas felzárkózást mutatott be

Carlos Sainz, McLaren MCL34, leads Lando Norris, McLaren MCL34
Fotó: McLaren
Carlos Sainz Jr. számára katasztrofálisan alakult a szombati időmérő, azonban akárcsak Spielbergben, ezúttal is a középmezőny második feléből verekedte fel magát a stabil pontszerzők közé.

A Brit Nagydíj időmérőjét követően a paddock egyik legcsalódottabb embere a McLaren spanyol versenyzője volt, aki csak a 13. helyre kvalifikálta magát, miközben csapattársa, Lando Norris simán bejutott a legjobb tízbe. Azonban Sainz az osztrák versenyhez hasonlóan ezúttal is nagyot ment, és a legjobb versenyző lett a nagycsapatok mögött.

Nem rossz a 6. hely, ha azt nézzük, hogy a 13. helyről indultam. Nagyon jó volt a startom, a terveim között szerepelt gyorsan megelőzni a két Alfát. Azután a saját tempómat mentem, tudtam, hogy előttem lesznek, akik a lágyabb abroncs miatt hamarabb állnak majd ki. Az első kiállás után gyors köröket mentem, és aztán megnyílt a lehetőség a safety carnak köszönhetően. A hajrában Ricciardo nagyon erős volt, de valahogy magam mögött tartottam. A szezon közepén járunk, de már van néhány 6. helyünk, ami nagyon jó, de a szombati kvalifikáció nagyon bántott, azt még ki kell deríteni, miért voltunk lassúak” – mondta a futamot követőn a spanyol.

Carlos Sainz Jr. 37 ponttal a legjobb pilóta a középmezőnyből, hiszen a 7. helyen áll az egyéni pontversenyben tíz futamot követően.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS