Sainz ismét nagyot bukott: Nem ilyen pénteket szerettem volna... - F1VILÁG.HU

Sainz ismét nagyot bukott: Nem ilyen pénteket szerettem volna…

Las Vegas után Abu Dhabiban is autót tört a nyitónapon a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz, a spanyol pilóta pedig ezúttal csak magára lehet dühös, elmondása szerint ugyanis elkövetett egy apró hibát a 3-as kanyarban.

Sainz a második gyakorlás legelején veszítette el uralmát az autója felett, miután ráhajtott a kanyar közepén lévő bukkanóra. Az SF-23-as nagy sebességgel a falnak csapódott és csúnyán összetört — a rutinos spanyol azonban szerencsére sértetlenül megúszta a becsapódást. A szabadedzés után viszont érthető módon csalódottan nyilatkozott.

„Nyilvánvalóan nem ilyen pénteket szerettem volna itt, Abu Dhabiban” — kezdte a nyitónap értékelését a spanyol versenyző. „Az első edzésen játszottunk egy kicsit a beállításokkal, és vártam a második gyakorlást, miután elvégeztünk néhány változtatást az autón.”

„Sajnos rámentem a nagy bukkanóra a 3-as kanyar bejáraton, és elveszítettem az autót, aminek leért a hasa, és így a gumifalba vágódtam. Drága hiba volt, és nagyon sajnálom a szerelőket, amiért extra munkát adtam nekik mára. Meggyőződésem, hogy szombaton újra pályára gurulunk, és készen fogunk állni.”

Sainz beszélt arról is, izgalmas folytatásra számít: „Úgy tűnik, szoros lesz a mezőny, szóval érdekes időmérőre számítok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!