Sainz jövőre is marad a Toro Rossónál - F1VILÁG.HU

Sainz jövőre is marad a Toro Rossónál

2017-ben is a Toro Rossónál folytatja Forma-1-es pályafutását Carlos Sainz, miután munkaadója, a Red Bull élt a szerződésében foglalt opciós jogával.


2017-ben is a Toro Rossónál folytatja Forma-1-es pályafutását Carlos Sainz, miután munkaadója, a Red Bull élt a szerződésében foglalt opciós jogával.

Az elmúlt hetekben olyan híreket lehetett hallani, melyek szerint a spanyol tehetség jövőre akár Sebastian Vettel csapattársa is lehet a Ferrarinál, amennyiben az olaszok nem hosszabbítják meg Kimi Räikkönen év végén lejáró szerződését.

A Red Bull azonban hamar véget vetett a találgatásoknak, Christian Horner szerdán megerősítette ugyanis, Sainz marad a Toro Rossónál.

„A hét elején éltünk opciós jogunkkal, szóval a következő 12 hónapra is elkötelezett a Red Bull iránt – aztán oda helyezhetjük el őt, ahová szeretnénk” – mondta Horner.

„Jelenleg a Toro Rossónál van, és jövőre is ennél a csapatnál versenyez majd.”

Habár Sainz marad a Red Bull kötelékében, nem sok esély van arra, hogy 2018-ban feljebb léphet az energiaital-gyárosok nagycsapatához, Max Verstappennek és Daniel Ricciardónak ugyanis szerződése van a következő két évre.

Horner azonban úgy nyilatkozott, jelenleg nem központi téma az, hogy hol versenyez a spanyol bő másfél év múlva.

„Ez egy igazán kellemes probléma. A következő két és fél évre megvagyunk a Red Bull Racingnél, szóval ez egy luxusgond jelenleg.”

Arra a kérdésre, hogy a Toro Rosso esetleg lecseréli-e Daniil Kvyatot 2017-re, Horner így felelt: „Meg lennék lepve.”

Hirdetés

„Azt gondolom, Daniil folytatja a fejlődését, és nem igazán van igazi esélyes, aki kopogtatna az ajtón, és aki veszélyeztetné a helyét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!