Friss hírek

Sainz: Kapjon büntetést, aki piros zászlót okoz az időmérőn!

A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz azt szeretné, ha a jövőben büntetéssel sújtanák azokat a versenyzőket, akik a Forma-1-es időmérőkön piros zászlós incidenst okoznak.

Minderről már évek óta vita folyik F1-es berkekben, a téma azonban újra napirendre került, miután a múlt hétvégi Brazil Nagydíjon történt események után felmerült annak gyanúja, hogy Sergio Perez még májusban szándékosan ütközött a korlátnak az időmérőn.

Bár Perez tagadja ezt, holland médiajelentések szerint ez lehetett az oka annak, hogy Verstappen megtagadta a csapatutasítást Interlagosban, és nem engedte el maga mellett mexikói csapattársát. Sainz egyébként szintén érintett volna a monacói balesetben, hiszen az ő autója is megsérült, amikor nekiütközött a keresztbeálló Red Bullnak.

Hirdetés
 

„Anélkül, hogy véleményezném, hogy szándékos volt-e, vagy sem, szerintem mostanra valósággá vált az, hogy minden versenyző szeretne egy olyan szabályt, miszerint, ha piros zászlót, vagy sárga zászlót idézel elő – akár szándékos, akár nem –, akkor csináljanak veled valamit, hiszen tönkreteszed a többi 9 pilóta körét – szándékosan, de lehet, hogy nem szándékosan” – magyarázta a Ferrari pilótája Abu Dhabiban.

„De büntetést kellene kapnod érte. Ha nem, mindannyian elkezdünk ilyennel szórakozni. És sokkal többet láttam az elmúlt években annál, mint amit esetleg felkaptak a médiában!”

A monacói incidens komolyságát illetően Sainz hozzátette: „Azt gondolom, mind a 20 versenyző, ha kielemezzük az efféle incidenseket, azonnal tudja, hogy szándékos volt-e, vagy sem, mivel nem vagyunk hülyék.”

„De nem fogom véleményezni, ez egy múltbéli incidens. Csupán azt mondom, hogy ha lenne rá egy szabály, akkor meg sem fordulna az ember fejében.”

Arra a kérdésre, hogy rendszeressé vált-e az F1-ben az, hogy versenyzők szándékosan akadályozzák ily módon ellenfeleiket, Sainz kifejtette: „Nem rendszeres, de épp elégszer előfordult már, hogy legyen rá valamilyen szabály. Hogy milyen büntetést kapjanak érte, azt meg kell még vitatni. Párszor már felmerült a dolog, de soha nem lett belőle semmi. Jövőre viszont szerintem mindenképpen kellene.”

„Vagy töröljék a köridőket, vagy 3, esetleg 5 rajthelyes büntetést osszanak ki, ha az időmérőn sárga vagy piros zászlót okozol. Ez arra kényszerítene bennünket, versenyzőket, hogy viselkedjünk, és a körre fókuszáljunk – habár fél százalék talán benne maradna.”

„Nem tudom, hogy a pénteki értekezleten felmerül-e. Talán én felhozom, gondolkodni fogok rajta.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainz: Kapjon büntetést, aki piros zászlót okoz az időmérőn!
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!