Sainz keresi a szavakat, sima kettős győzelem lehetett volna - F1VILÁG.HU

Sainz keresi a szavakat, sima kettős győzelem lehetett volna

Carlos Sainz szerint sima kettős győzelmet szerezhetett volna a Ferrari Forma-1-es csapata a hétvégi Osztrák Nagydíjon, a technika ördöge azonban újfent kibabrált vele – a spanyol motorhiba miatt volt kénytelen kiállni.

Pedig a Ferrari versenyzője remek teljesítményt nyújtott, a futam hajrájában pedig jó eséllyel megelőzte volna a Red Bull világbajnoki címvédőjét, Max Verstappent, ahogy korábban csapattársa, a későbbi győztes Charles Leclerc is tette.

A verseny utolsó harmadában azonban motorhiba miatt autója lelassult a pályán, majd kigyulladt, így Sainz ismételten értékes pontokat veszített. Azt mondja, keresi még a szavakat a történtekre, de nem tehet mást, el kell fogadnia a helyzetet.

 

„Amíg meg nem történt, addig tényleg semmi nem utalt rá a motor részéről” – mondta a spanyol a Sky Sports F1 televíziónak. „Nagyon hirtelen történt, és keresem rá a szavakat, mert rengeteg pontot veszítettem, és óriási eredményt érhetett volna el a csapat. Szerintem könnyedén elérhettük volna a kettős győzelmet.”

„Van sérülés, ami nem ideális. Meg kell még vizsgálnunk. A tempó megvolt, a gumik degradációja nagyon alacsony volt, gyorsak voltunk. Amilyen hamar csak lehet, lapozok és továbblépek.”

Sainz szerint azért is fájó az újabb kiesés, mert a spielbergi hétvége remek lehetőséget kínált arra, hogy közelebb kerüljenek a Red Bullhoz az összetett pontversenyben.

„Nyilván még nehezebb elfogadni azért, mert faragtunk volna a hátrányunkból a bajnokságban Maxhoz és a Red Bullhoz képest is. Egy igazán nagy eredményt érhetett volna el a csapat, az egyik autó viszont kiesett, szóval szívszorító a dolog, de tovább kell nyomnunk. Hosszú szezon áll előttünk. Gyorsak vagyunk, és ez az, ami a leginkább számít. Gratulálok Charles-nak a győzelemhez!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainz keresi a szavakat, sima kettős győzelem lehetett volna
Leclerc: Érdekes volt kipróbálni a Ferrari új fejlesztéseit
Verstappen szerint több előzés lehet Barcelonában
Alonso örül, mert működnek az Aston Martin fejlesztései
Hamilton: Momentán küszködöm azzal, hogy a top 10-be kerüljek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!