Sainz két hét múlva már a Ferrarival tesztelne Abu Dhabiban - F1VILÁG.HU

Sainz két hét múlva már a Ferrarival tesztelne Abu Dhabiban

HIRDETÉS
A jelenleg még a McLaren színeiben versenyző Carlos Sainz elárulta, jövőbeli csapata, a Ferrari kőkeményen dolgozik azon, hogy már a szezonvégi abu dhabi teszten autóba ültethesse őt.
Carlos Sainz, McLaren

A spanyol versenyző Sebastian Vettel helyét veszi majd át a Ferrarinál, és szerződése lehetővé tenné, hogy december közepén már a Scuderia autóját vezesse Abu Dhabiban.

Amennyiben a maranellóiak engedélyt kapnak az FIA-tól, úgy Sainz az évvégi teszten átülhet a Ferrariba.

A teszten eredetileg csak olyan fiatal pilóták ülhettek volna autóba, akik kettőnél kevesebb F1-es nagydíjon álltak rajthoz, a Renault azonban komoly lobbit folytatott annak érdekében, hogy a Forma-1-be jövőre visszatérő Fernando Alonsót autóba ültethesse.

A franciák sikerrel jártak, az FIA enyhített a korlátozásokon, ám olyan pilóták, akik idén rajthoz álltak az F1-ben, továbbra sem vehetnek részt a gyakorláson.

Sainz viszont Bahreinben elárulta, a Ferrarinál abban bíznak, hogy megkapják az engedélyt az FIA-tól – így ő is körözhet majd.

A csapatok két autóval dolgozhatnak a tesztnap során, a Ferrari pedig már korábban jelezte, az egyiket Robert Shwartzman, a másikat Antonio Fuoco vezetheti. Eközben az olaszok két másik juniorversenyzője is lehetőséget kap: Mick Schumacher a Haas, Callum Ilott az Alfa Romeo versenygépével köröz.

„Szeretnék tesztelni a Ferrarival” – jelentette ki Sainz. „Szerintem nem titok – főleg most, hogy az FIA enyhített azon versenyzők miatt, akik nem újoncok, vagy nem fiatalok –, hogy nem igazán látom okát annak, az FIA miért ne engedhetné meg minden versenyzőnek.”

„Én személy szerint egy fiataltól sem venném el az ülést. Azt hiszem, Callum, Mick és Robert Shwartzman is tesztelni fog, szóval, ha beugrom a Ferrariba, nem fogom kizárni őket, ugyanúgy tesztelhetnek.”

„Szerintem a Ferrari az egyik csapat, mely jelenleg a legjobban támogatja a fiatal versenyzőket. Szóval nem látom okát annak, miért ne kaphatnék lehetőséget én is a tesztelésre.”

Hirdetés

„Hogy őszinte legyek, nem tudom, mi lesz, nem tudom, mi az FIA döntése.”

Arra a kérdésre, hogy pontosan milyen folyamat is zajlik most a háttérben, Sainz azt mondta: „Nem fogom elmondani, hogy mit fogunk csinálni. De azt elárulhatom, hogy nagyon szeretnék ott lenni az abu dhabi teszten, főleg, hogy a szerződésem lehetővé teszi.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!