Friss hírek

Sainz: Kétszer olyan gyorsan megzabáltuk a gumikat, mint a többiek

Az 5. helyről rajtolva joggal bízott egy jó eredményben a Francia Nagydíjon Carlos Sainz, a Ferrari versenyzője azonban végül nem tudott pontot szerezni a szezon hetedik versenyén.

Ahogy a csapattárs, Charles Leclerc, úgy Sainz is rengeteget küszködött a versenyen a Pirelli abroncsaival, erre pedig mihamarabb választ kell találnia a Scuderiának.

Már csak azért is, mert a maranellóiak intenzív csatát folytatnak a konstruktőri 3. helyért a McLarennel, akik most pontelőnybe kerültek velük szemben.

Sainz azt mondja, valamit nagyon elrontottak vasárnap, és sürgősen megoldást kell találniuk a gumiproblémákra.

„Teljesen világos, teljesen egyértelmű, hogy ma valamit nagyon elszúrtunk, hogy ennyire nem volt meg a tempónk” – mondta csalódottan a spanyol.

„Ez egy olyan korlátozó tényező, ami már néhány versenyen hátráltatott bennünket, és nagyon küszködtünk az első abroncsok szemcsésedésével, a degradációval – kétszer annyira, mint ellenfeleink. Olyan autókkal szemben, melyeknél szombaton fél másodperccel, vagy három tizeddel gyorsabbak voltunk – mint a McLarenek.”

„Szóval világos, hogy korlátozva vagyunk a gumik által – abban, ahogy működtetjük az abroncsokat. Ez olyasvalami, amit ki kell elemeznünk, és valahogy jobbá kell válnunk ebben a szezon során.”

Sainz már a verseny elején érezte, hogy „valami nincs rendben”, és szerinte nem igazán tudtak volna másképp taktikázni, hogy orvosolják a problémát.

„A gond az, hogy amikor ilyen szintű degradáció jelentkezik, nincs terünk a taktikázásra” – magyarázta a Ferrari versenyzője. „Nincs terünk védekezni, ráadásul nem is mi vagyunk a leggyorsabbak az egyenesekben.”

„Nagyon-nagyon le voltunk maradva a tempó tekintetében. Kétszer olyan gyorsan elhasználtuk a gumikat, mint a többiek. És ezt meg kell értenünk, mert azt gondolom, ez most határozottan meglepetésként ért bennünket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!