Friss hírek

Sainz kifakadt Perez menesztése miatt

Carlos Sainz, McLaren arrives at the track.
Carlos Sainz, a McLaren F1-es versenyzője szerint nem igazságos, hogy a Racing Point megválik Sergio Pereztől azok után, amit a mexikói a csapatért tett.

Miután a Ferrari tavasszal bejelentette, hogy nem hosszabbítják meg Sebastian Vettel szerződését, hamarosan jött a hír, hogy helyét Carlos Sainz veszi át a következő szezonban. Vettelnek ezt követően új csapat után kellett néznie, és miután már hónapok óta rebesgetik, a héten hivatalossá vált a hír: jövőre a Racing Pointnál folytatja karrierjét. 

Ez viszont azt is jelenti, hogy 7 év után búcsúznia kell az istállótól Sergio Pereznek – ezt pedig a mexikói pilóta jelentette be szerdán. 

Miután az istálló tulajdonosa Lawrence Stroll, Perez csapatársának, Lance Strollnak az édesapja, egyértelmű volt, hogy ha valakinek távoznia kell a Racing Pointtól, akkor az Perez lesz. 

Sainz mindenekelőtt leszögezte, örül, hogy Vettel marad a Forma-1-ben, azonban annak nem, hogy Pereznek távoznia kell a Racing Pointtól. 

„Úgy gondolom, Sebastian remek srác, remek versenyző. Az, hogy a Forma-1-ben marad, határozottan jó hír. Nyilván együttérzek Checóval. Nagyon jól kijövünk egymással, és úgy gondolom, hogy megérdemli, hogy a Forma-1-ben maradhasson, mint bárki más. Remélem, Checo is talál egy helyet a következő szezonra” – nyilatkozta Sainz. 

Sainz elmondta, „mérges” Perez távozása miatt, mert ez is azt bizonyítja, hogy a Forma-1 nem csak a teljesítményről szól. 

„Checo távozása mutatja, hogy a Forma-1-ben nem minden a teljesítményről szól” – nyilatkozta Sainz a Marca című lapnak. „Ha csak a teljesítmény alapján ítélnénk, akkor nem volt ok arra, hogy Checo elhagyja a Racing Pointot.”

„A Forma-1-ben vannak más érdekek is. A csapat, amelyet megmentett a csődtől és amelyben annyira bízott, most nem akarja folytatja vele, amikor végre egy olyan autót adnak neki, amivel harcolni tud” – folytatta Sainz. 

„Jó a kapcsolatom vele, és tisztelem mint versenyzőt. Ez a helyzet arra emlékeztet, hogy ez a sport ilyen, de mi választottuk, és el kell fogadnunk. Remélem, Checo talál egy helyet, ami motiválja őt.”

„Voltam már én is ilyen helyzetben, ezt senki nem szereti. Nekem is voltak hasonló pillanataim, a bizonytalan pillanatok, amelyek a politikáról szólnak, és ennek nincs semmi köze a pályán nyújtott teljesítményhez – ez az a része a sportnak, ami kevésbé sportszerű, és ahol a teljesítmény számít legkevésbé.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!