Sainz: Kockáztattunk, de nem jött be - F1VILÁG.HU

Sainz: Kockáztattunk, de nem jött be

Nem jött be a kockázatos stratégia a Forma-1-es Osztrák Nagydíj időmérő edzésén a Ferrari csapatának. Carlos Sainz az reméli, ettől függetlenül erős versenyt futhatnak vasárnap.

Sainz a 11. helyről vág neki a szezon 9. versenyének, miután csapattársához, Charles Leclerc-hez hasonlóan nem jutott be az időmérő edzés utolsó szakaszába.

A Ferrari kockáztatott a stratégiával szombaton, a közepes keverékű gumikkal próbáltak bejutni a Q3-ba, ez azonban nem jött össze.

 

„Úgy döntöttünk, hogy egy kicsit többet kockáztatunk, és megpróbálunk a közepes keverékű gumikkal bejutni a Q3-ba” – mondta Sainz.

„A tisztességes első próbálkozás után kitartottunk, és sajnos 6 századdal lecsúsztunk a top 10-ről. Nyilván nem örülök ennek, mert rendkívül szoros volt, és nem tudtuk megmutatni azt a fejlődést, amit elértünk ezen a hétvégén.”

„Az elmúlt néhány napban keményen dolgoztunk az egyensúlyon, a beállításokon és a vezetési stílusomon, és lehetett volna egy jó Q3-unk.”

Sainz abban bízik, a múlt hétvégi Stájer Nagydíjhoz hasonlóan javítani tudnak majd a futamon.

„A verseny vasárnap lesz, a célunk pedig, hogy egy újabb erős versenyt fussunk itt, Ausztriában, és annyi pontot gyűjtsünk, amennyit csak lehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainz: Kockáztattunk, de nem jött be
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!