Friss hírek

Sainz: Komoly fenyegetést jelenthetünk Monacóban!

Remek formában kezdte a Forma-1-es Monacói Nagydíj hétvégéjét a Ferrari csapata, Carlos Sainz pedig azt reméli, az olasz istálló valóban fenyegetést jelenthet majd a Red Bullra és a Mercedesre.

A második monte-carlói szabadedzésen Charles Leclerc volt a leggyorsabb: a Ferrari pilótája 1 tizeddel előzte meg csapattársát, Sainzot, aki ugyan még igyekezett óvatosan fogalmazni a nap végén, ám reményeiről azért beszámolt a média képviselőinek.

„Határozottan úgy tűnik, hogy nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy komoly fenyegetést jelentsünk” – mondta a spanyol versenyző. „Azt hiszem, a harmadik edzésig várnunk kell, hiszen a dolgok sokat változhatnak itt csütörtökről szombatra.”

„Vannak versenyzők, akik egy kicsit altatnak még csütörtökön, mert szeretnék egy kicsit lazábban venni a dolgokat, és aztán szombatra szupergyorsak lesznek – Lewis mindig ezt csinálja.”

„De majd meglátjuk. Jó látni, hogy legalább közelebb vagyunk az élmezőnyhöz, és ott vagyunk az elejében. Biztató ez a csapat számára, és vannak pozitív jelek arra vonatkozóan, hogy az autó a kanyarokban nem is olyan rossz.”

Sainz eddig öt alkalommal állt rajthoz F1-es autóval Monacóban, és mindannyiszor pontot tudott szerezni: legjobb eredménye két 6. hely volt 2017-ben és 2019-ben. A spanyol versenyző azt mondja, a csütörtöki edzésnapon változtatnia kellett egy kicsit vezetési stílusán, a Ferrari SF21-es modellje ugyanis nagyban eltér azoktól az autóktól, amikkel korábban versenyzett itt.

„Amikor utoljára Monacóban versenyeztem, más autó volt alattam, nagyon eltérő egyensúllyal” – magyarázta a Ferrari pilótája. „Most újra kellett alkalmazkodnom, változtatnom kellett egy kicsit a vezetési stílusomon, és apránként felépíteni az önbizalmamat.”

„De ami igazán fontos, hogy valahányszor átszeltem a célvonalat, mindig ott voltam a top 3-ban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!