Friss hírek

Sainz: Le kell gyűrnünk Gaslyt a sprintfutamon

Mindkét McLarent maga mögé utasította a Brazil Nagydíj pénteki időmérő edzésén a Ferrari párosa, Pierre Gasly azonban ezúttal is borsot tört az olaszok orra alá. Carlos Sainz reméli, a mai sprintfutamon sikerül legyűrniük a francia pilótát.

Sainz a 6., csapattársa, Charles Leclerc a 7. helyen zárta az időmérőt, és míg utóbbi versenyző nem volt elégedett a kvalifikációval, a spanyol pilóta úgy érzi, jó teljesítményt tudott nyújtani.

„Sikerült jó formában kezdenem pénteken. Ha az év elejére teszik be ezt az új formátumot, jobban küszködtem volna. Most viszont már év vége van, és az első edzéstől kezdve formában éreztem magam, ami lehetővé tette, hogy jó köröket rakjak össze a Q1-ben és a Q2-ben, bejussak a Q3-ba, és ott is kihegyezzek egy kört” – fogalmazott Sainz.

Hirdetés
 

„Pozitív időmérő volt, tovább tudtam javítani a vezetési stílusomon, és már minden típusú pályán, minden körülmény közepette egyre jobban érzem az autót. Következetesebben tudok teljesíteni az időmérőn.”

A Ferrari orra alá ezúttal is borsot tört Pierre Gasly, aki a két Mercedes és a két Red Bull mögött az 5. helyen zárta az időmérőt.

„Nem meglepetés. Nagyon erős autójuk van, az egész szezonban rendkívül gyorsak voltak, most pedig úgy tűnik, megtalálták a következetességet, ami kezdetben talán hiányzott. És az autó tényleg gyors.”

„Megpróbáljuk legyőzni őket, és igyekszünk javulni, mert Ferrarikén nem akarjuk, hogy alulmaradjunk az AlphaTaurival szemben – még akkor sem, ha egyébként legyőztük a két McLarent. A célunk szombaton, hogy megverjük Gaslyt és az élcsapatok nyomába eredjünk. A tiszte sprintfutam lesz a kulcsa a jó vasárnapi esélyeknek, szóval a lehető legjobb pozícióban szeretnénk végezni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainz: Le kell gyűrnünk Gaslyt a sprintfutamon
Sainz: A debütálásom óta nem tanultam annyit az F1-ben, mint idén
Változhatnak a motorcsere miatti büntetések a Forma-1-ben
Brundle: Binotto Ferraritól való távozása egy kicsit furcsa
Bővíti infrastruktúráját az Audi az F1-es csatlakozás előtt
Hivatalos: Nem lesz Kínai Nagydíj 2023-ban sem

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!