Friss hírek

Sainz: Lesz mit kielemezni a mclarenes teszt után

Rengeteg információt kell feldolgoznia a múlt heti mclarenes teszt után Carlos Sainznak, a brit istálló újdonsült versenyzőjének.

Rengeteg információt kell feldolgoznia a múlt heti mclarenes teszt után Carlos Sainznak, a brit istálló újdonsült versenyzőjének.

A spanyol pilóta honfitársa, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso helyét veszi át a McLarennél, a Pirelli abu dhabi gumitesztjén pedig már ki is próbálhatta a csapat idei versenyautóját.

Hirdetés
 

„Azután, hogy befejeződött az abu dhabi verseny, teljes gőzzel elkezdtünk a 2019-es éven dolgozni!” – mondta Sainz.

„Elkezdtem tanulni az új kollégáim neveit, hogy hogyan működik az autó, hogyan működnek a rendszerek, és elkezdtem összecsiszolódni a mérnökökkel. Minden a tervek szerint ment.”

„Köszönhetően a 150 megtett körnek, rengeteg információt elemezhetek ki a télen. Ahogy beugrottam az autóba, rögtön otthon éreztem magam, minden nagyon jónak tűnt. Nem panaszkodhatok. Nagyszerű néhány nap volt, köszönhetően a szerelőknek és a mérnököknek, akik lehetővé tették, hogy azonnal otthon érezzem magam.”

Sainz jövőre a Forma-2-ből érkező Lando Norris csapattársa lesz majd.

„Mivel láttam őt vezetni az első tesztnapon, lehetőségem volt megfigyelni, hogyan működik a csapat” – mondta Sainz.

„Utána pedig az én köröm következett, és már beszéltünk és néhány szót az autóról, az egyensúlyról, illetve arról, hogy mire lesz szükség jövőre.”

Sainz decemberben tovább folytatja a felkészülést a 2019-es évre a McLaren technológiai központjában, majd egy kis pihenőre vonul.

„December közepén hazautazom, pihenek egy kicsit karácsony, illetve újév idején. Addig viszont még bőven van tennivaló, lesz egy kis móka a gyárban is. Tervezünk egy kis gokartversenyt a szerelőkkel, hogy jobban megismerjük egymást.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!