Sainz leszögezte: Nincs krízis a Ferrarinál! - F1VILÁG.HU

Sainz leszögezte: Nincs krízis a Ferrarinál!

HIRDETÉS
Nincs válság a Ferrari Forma-1-es csapatánál – állítja az istálló rutinos pilótája, Carlos Sainz, aki természetesen reméli, sikerül kimászniuk a gödörből, és hamarosan újra a győzelmekért csatázhatnak majd.
JEDDAH STREET CIRCUIT, SAUDI ARABIA - MARCH 19: Carlos Sainz, Ferrari SF-23, battles with Sir Lewis Hamilton, Mercedes F1 W14 during the Saudi Arabian GP at Jeddah Street Circuit on Sunday March 19, 2023 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

A maranellói gárda annak reményében vágott neki a 2023-as F1-es bajnokságnak, és képes lesz megszorongatni a Red Bullt, a szezon első két versenye azonban nem a várakozásoknak megfelelően alakult. Nem elég, hogy csúfos vereséget szenvedtek az osztrákokkal szemben, míg Fernando Alonso Aston Martinjával, illetve legutóbb, Szaúd-Arábiában a két Mercedesszel szemben is alulmaradt.

Ráadásul a tempó mellett a megbízhatóság is aggasztó volt: Charles Leclerc a szezonnyitón kiesett, Dzsiddában pedig a vezérlőelektronika újbóli cseréje miatt 10 rajthelyes büntetést kapott. Carlos Sainz mindazonáltal úgy látja, nincs krízis a csapatnál.

„Sokkal jobb a helyzet, mint ahogy a hírek szólnak” – fogalmazott a 28 esztendős versenyző. „Ha megnézzük a két verseny közti hetet, és azt, hogy mennyi pletyka látott napvilágot, úgy tűnhet, hogy nem túl rózsás a helyzet a csapatnál.”

„De elárulhatom, hogy teljesen világos számunkra, hogy javulnunk kell, és az is, hogy miképp kell ezt megtennünk. Megvannak a rövid- közép- és hosszú távú célok. Ami azt illeti, nagyon meglepett, hogy egyesek otthon hogyan próbálták destabilizálni a csapatot, egyesek szerint ugyanis krízis van.”

Sainz azt mondja, pontosan tudják, hogy nem ilyen eredményeket várnak tőlük a rajongók – hiszen ők is többet várnak saját maguktól.

„Mi vagyunk az elsők, akik nem elégedettek azzal, ahogy az első verseny alakult, minket foglalkoztat a legjobban. És minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy javítsunk a helyzeten. Én meglehetősen nyugodt vagyok ezzel kapcsolatban, látom, hogy otthon mennyire elkötelezett és koncentrált mindenki, nagyon világos célokkal rendelkezünk – beleértve engem is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!