Sainz magabiztos: A világbajnoki címért kell menni! - F1VILÁG.HU

Sainz magabiztos: A világbajnoki címért kell menni!

HIRDETÉS
Óriási célt tűzött ki maga elé Carlos Sainz a 2023-as Forma-1-es szezonra. Jó pilóta, a Ferrarinál versenyez, ezért egyetlen valódi ambíciója a világbajnoki cím megszerzése.
Carlos Sainz, Ferrari

Karrierje nyolcadik Forma-1-es szezonjára készül Carlos Sainz, aki tavaly a Ferrarinál egy nagy mérföldkőhöz ért: a nyári Brit Nagydíjon megszerezte élete első futamgyőzelmét. A sikerélményen és az élmezőnyben szerzett tapasztalatain felbátorodva idén nem kisebb célt tűzte ki maga elé, mint a világbajnoki cím megszerzését. Úgy érzi, ehhez ő és a csapata is a megfelelő helyzetben lesz.

„Amikor valaki a Ferrarinál versenyez és van annyira versenyképes, mint én, akkor nem is kérdés, hogy az idei évre a világbajnoki cím megszerzését kell célul kitűzni. Ezt nemcsak én, az egész csapat így gondolja.”

Sainz világbajnoki vágyai a 2022-es idény végeztével fogalmazódtam meg benne, így a téli felkészülését már ennek megfelelően teljesítette.

„Nyilvánvalóan a legjobb csapat legjobb pilótájává kell válni ahhoz, hogy valaki világbajnok legyen. Mit tehetek én és mit tehet a csapat azért, hogy a mezőny legjobbjává váljunk? Rövid távon erre koncentrálok. A téli szünetet egészen konkrét elképzelésekkel kezdtem meg, amelyeken sokat dolgoztam. Azon leszek, hogy idén végre is hajtsam ezeket” – fogalmazott titokzatosan az idei ambíciói kapcsán.

A 28 éves spanyol pilóta úgy érzi, a 2023-as szezont minden korábbinál magabiztosabban kezdi meg. Ebben sokat segítette őt a tavalyi szezon, amely során életében először próbálhatta ki magát az F1 élmezőnyében.

„Úgy érzem, a legjobbamat fogom nyújtani. Akármi is történik majd, magabiztosabb leszek, mint tavaly voltam. Felkészültebbnek, alkalmasabbnak érzem magam. Most már tudom, milyen a mezőny elején harcolni, és azt is, mit kell tennem. Készen állok. Viszont ebben az időszakban mindenki ugyanezt mondja: mindenki nyerni akar, mindenki készen áll. A vízválasztó az lesz, hogy a szezon kezdetét követően is elkötelezettek maradunk-e a céljainkhoz és ambícióinkhoz” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!