Sainz még hisz abban, hogy világbajnok lehet idén - F1VILÁG.HU

Sainz még hisz abban, hogy világbajnok lehet idén

A Ferrari rutinos versenyzője, Carlos Sainz továbbra is hisz abban, hogy esélye lehet megnyerni az idei Forma-1-es világbajnokságot, habár 102 pontos hátrányban van az összetettben élen álló Max Verstappennel szemben.

A Ferrari remek formában kezdte a szezont, ám két versenyzője közül Charles Leclerc volt az, aki bajnokesélyessé lépett előre az idény első felében. Csapattársa, Sainz nehezen kezdte az idényt, technikai problémák és egyéni hibák is nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a spanyol pilóta jelentős hátrányt szedett össze a pontversenyben.

Sainz azonban összeszedte magát, a Brit Nagydíjon pedig első F1-es győzelmét is megszerezte, ám még így is 102 pontos hátrányban van Verstappennel szemben. Ennek ellenére egyáltalán nem mondott még le az idei szezonról, úgy gondolja, bármi megtörténhet.

„Ha a statisztikát nézzük, bármi lehet. Ezért nem változtak a céljaim” – mondta Sainz a Forma-1 hivatalos weboldalának. „Továbbra is minden hétvégén győzelmi célokkal gurulok pályára. Őrült év az idei.”

„Ha megnézzük, mennyire következetes a két topcsapat az élen, egy viszonylag egyszerű forgatókönyv érvényesülhetne, ahol az egyik nyer, a másik pedig másodikként végez – de nem ez a helyzet. Nagy az ingadozás a pontszerzés tekintetében, ami miatt hiszek abban, hogy bármi lehetséges. Nagyon más év ez, mint a korábbiak, mivel jobb a versenyzést, több minden történik egy futamon – és a végsőkig hinni fogok benne.”

Amikor a Ferrari versenyzőjét arról kérdezték, jövőre nagyobb esélyei lehetnek-e a világbajnokság megnyerésére, azt válaszolta, kétségkívül sokat segítene neki, ha jobban kezdené a szezont, mint idén.

„Azt gondolom, igen. Az idei szezonkezdetem 50 pontos hátrányba sodort rögtön, és nagyon nehéz bajnokesélyesként tekintened magadra, amikor 50 pont mínuszban vagy. Ha ha figyelmesen megnézzük az utolsó pár versenyt, látható, hogy nagyon hasonlóan teljesítek, mint az élen lévő srácok. Úgy érzem, ott vagyok. Egyszerűen csak nagy árat fizettem a gyenge szezonkezdésért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!