Sainz még nem érzett rá 100 százalékosan a Ferrarira - F1VILÁG.HU

Sainz még nem érzett rá 100 százalékosan a Ferrarira

HIRDETÉS
Hiába tudott remek eredményeket elérni csapatváltása után a 2021-es szezon eddig eltelt részében, Carlos Sainz azt mondja, még mindig nem érzi teljesen otthon magát a Ferrari versenyautójában.
GP RUSSIA F1/2021 - DOMENICA 26/09/2021  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

A spanyol versenyző a McLarentől szerződött át az ősi rivális Ferrarihoz, ahol már három dobogós eredményt is szerzett, és jelenleg a pontok tekintetében csapattársánál, Charles Leclerc-nél is jobban áll: Sainz 8,5 ponttal szerzett eddig többet, mint a monacói.

Voltak viszont balesetei is idén, ami egyáltalán nem jellemző rá – nemrég egy interjúban pedig ennek okairól is beszélt.

„Kihasználtuk a lehetőségeket, hogy megszerezzük ezt a három dobogós eredményt. De szerintem kívülről is látszott, hogy még nem érzem magam 100 százalékig otthon az autóban” – mondta a spanyol versenyző, utalva közelmúltbéli baleseteire.

„Karrierem során soha nem voltak baleseteim, olyan pilóta vagyok, aki soha nem teszi a falba az autót, és valamiért most volt néhány incidensem, ami azt mutatja, hogy még nem érzem 100 százalékosan az autót.”

Sainz a legutóbbi, oroszországi versenyt a 2. helyről rajtolva a 3. helyen zárta, elmondása szerint igyekezett tudatosabban hozzáállni a hétvégéhez.

„Tudatosan építkeztem az edzéseken és az időmérőn, igyekeztem gyors lenni akkor, amikor igazán számít, nem pedig rögtön az első edzésen. És remekül működött. Magabiztosabb lettem, és egész hétvégén gyors tudtam lenni, és otthon éreztem magam az autóban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!