Sainz még nem fogadta el a rajtbüntetést, nehéz futamra számít Las Vegasban - F1VILÁG.HU

Sainz még nem fogadta el a rajtbüntetést, nehéz futamra számít Las Vegasban

Carlos Sainz akár a futamgyőzelemért is harcba szállhatna a Forma-1-es Las Vegas-i Nagydíjon, ám a rajtbüntetése miatt csak a tizenkettedik helyről vághat neki a vasárnapi viadalnak.

A Ferrari spanyol pilótájának versenyhétvégéje már a pénteki első szabadedzés első perceiben megpecsételődött, amikor egy, a helyéről kimozdult csatornafedelet eltalálva súlyosan megsérült az autója. Csapatának többek között az utascellát, az erőforrást és az akkumulátort is ki kellett cserélnie, ami miatt Sainz tízhelyes rajtbüntetést kapott. Bár az időmérő edzésen csapattársa mögött 44 ezredmásodperccel végzett a második helyen, a hátrasorolás miatt csak a 12. pozícióból várhatja a rajtot.

„Először is, nagyszerű munkát végzett a csapat. Egy nehéz pénteki napot követően ma domináltuk az időmérő edzést. Szerintem hihetetlen, hogy sikerült az első rajtsorba kvalifikálnunk. Nyilván jobban örülnék a pole-pozíciónak, hiszen ez a tizenkettedik helyett a tizenegyedik rajthelyet jelentené, de szerintem ma így is a maximumot nyújtottuk. Nem fogok hazudni, a tegnapiak miatt még mindig csalódott vagyok. Próbálok nem túl sokat mutatni belőle, de nagyon rossz hangulatban vagyok.”

Hogy a mezőny második feléből rajtolva mire számít a versenyen, arra Sainz az alábbit reagálta.

„Sok múlik azon, hogyan alakul a rajt és mennyire fognak szemcsésedni az abroncsok. Az is kérdéses, mennyire lehet majd előzni. A tempónk az eddigiek alapján ígéretes, így szeretnék Charles és Max ellen a futamgyőzelemért harcolni, de sajnos előbb fel kell zárkóznom. Nehéz lesz” – tette hozzá a szemmel láthatóan frusztrált pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!