Friss hírek

Sainz még nem tudja, milyen autóval versenyez Malajziában

A jelenleg a Toro Rosso szolgálatában álló Carlos Sainz azt mondja, egyelőre még nem tudja, hogy a jövő hétvégi Maláj Nagydíjon is az olasz kiscsapat autóját vezeti-e.

Sainz ugyanis jövőre már biztosan a Renault versenyzője lesz, a pletykák szerint azonban nem elképzelhetetlen, hogy a spanyol már a soron következő versenyen átül a francia istálló versenygépébe – méghozzá Jolyon Palmer helyére.

Palmernek mindazonáltal érvényes szerződése van a szezon végén, Szingapúrban pedig úgy nyilatkozott, mindenképpen végig akarja versenyezni az idényt.

„Senki sem mondta még, hogy mit fogok csinálni” – ismerte el Sainz az Onda Cero nevű spanyol rádiónak a soron következő verseny kapcsán.

Sainzot egyébként a Red Bull kölcsönbe adja a Renault-nak, az energiaital-gyárosok pedig alaposan figyelemmel kísérik majd a szereplését. Nem kizárt ugyanis, hogy néhány éven belül már a Red Bull Racing csapatánál versenyezhet a spanyol.

„Egy másik csapatnak adnak kölcsön, mely erős lehet a következő évtől kezdve” – mondta a 23 éves tehetség.

„Ha visszatérek, a Red Bull első csapatánál tehetem meg. Számomra ez egy bebiztosítást jelent.”

Sainz hozzátette, úgy érzi, ha egy ütőképes autóban ülne, a vb-címért harcolhatnak.

„Azt gondolom, ha egy Mercedes, vagy egy Ferrari lenne alattam, tudnék harcolni a világbajnoki címért. Én személy szerint leginkább 2020-ban látok esélyt erre. Úgy gondolom, Fernando Alonso harmadik bajnoki címe előbb érkezhet, mint Carlos Sainz első vb-diadala.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!