Friss hírek

Sainz: Megcsináltuk, amit akartunk, a McLaren elé kerültünk

A 6. helyen ért célba a vasárnapi Mexikói Nagydíjon a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz, a spanyol pilóta pedig elmondása szerint nagyon elégedett a látottakkal, és főleg annak örül nagyon, hogy sikerült a McLaren elé kerülniük a bajnoki tabellán.

A Ferrari egész hétvégén erősnek mutatkozott a McLarenhez képest, bár tény, a csapat talán arra számított, hogy közelebb tud kerülni a Red Bullhoz és a Mercedeshez.

Az olaszok végül egy 5. és egy 6. hellyel zártak, ami elegendő volt ahhoz, hogy visszavegyék a konstruktőri 3. helyet a McLarentől.

Hirdetés
 

Sainz azt mondja, ez volt az egyik legjobb versenye idén, hiszen végig kiváló tempót tudott autózni.

„A nyers tempót tekintve talán a szezon egyik legjobb versenyét sikerült összeraknunk, ami engem illet – egy kicsit balszerencsések voltunk a rajtnál, de igazán gyorsak tudtunk lenni” – mondta a spanyol versenyző.

„A két baleset a rajtnál épp előttem történt, nekem pedig el kellett kerülnöm őket, ami miatt olyan pozíciókat veszítettem el, amiket nem kellett volna, de néha így megy ez.”

„Onnantól kezdve leszegett fejjel nyomtuk tovább, és megmutattuk azt a tempót, amit egész hétvégén mutattunk, nagyon gyorsak voltunk.”

Sainz a verseny nagy részében csapattársa, Charles Leclerc mögött autózott, a futam második felében pedig a spanyol elment a monacói mellett, hogy üldözőbe vegye Pierre Gaslyt. A francia pilóta viszont remekül tartotta maga mögött a tűzpiros versenygépeket.

„A csapat utasítására elmentem Charles mellett és megpróbáltam utolérni Gaslyt, ő azonban nagyon erős volt ezen a hétvégén, és nem tudtuk tartani vele a lépést. De egész végig nagyon erős tempót mutattunk.”

„Megcsináltuk, amit szerettünk volna, jóval több pontot gyűjtöttünk a McLarennél. Remek lehetőség kínálkozott erre ezen a hétvégén, és összejött. Most úgy vágunk neki a szezon utolsó négy versenyének, hogy előnyben vagyunk velük szemben. Szoros lesz, lesznek pályák szerintem, ahol nekik lesz gyorsabb autójuk, nekünk viszont most arra kell fókuszálnunk, hogy ugyanolyan jól dolgozzunk csapatként, mint ezen a versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!