Sainz megoldást sürget, túl veszélyesek a biztonsági autós periódusok - F1VILÁG.HU

Sainz megoldást sürget, túl veszélyesek a biztonsági autós periódusok

A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz szerint muszáj lenne megoldást találni arra a problémára, hogy a biztonsági autó bentléte alatt egész egyszerűen nem tudnak elég gyorsan haladni ahhoz, hogy biztonságosan folytathassák a versenyzést.

Sainz a múlt hétvégi Las Vegas-i Nagydíj után fakadt ki, a hűvös időjárási körülmények közepette ugyanis a versenyzők nagyon megszenvedték a biztonsági autós periódusokat — egészen pontosan az azokat követő újraindításokat. Lando Norris például a 3. körben nagy tempónál csapódott a gumifalnak, miután autójával megcsúszott.

Carlos Sainz szerint nagyon veszélyes volt így versenyezni, és szerinte fontos volna, hogy megoldást találjanak a problémára.

„Az 1-es kanyar a biztonsági autós újraindítás után olyan volt, mintha jégen vezetnénk” — mondta a spanyol versenyző. „Megoldást kell találnunk arra, hogy ilyen körülmények között egy kicsit gyorsabbá tegyük a Safety Cart. „Szavakba önteni sem tudom, milyen érzés megérkezni 340 km/órás tempóval, és tudni azt, hogy amikor rálépsz a fékre, az autó nem fog megállni. Nagyon nehéz.”

„Az ember soha nem számít arra, hogy ennyire rossz lesz a helyzet. Egyszerűen csak ráléptem a fékre, még csak nem is tapostam bele, a gumik pedig blokkoltak. Még csak nem is fékeztem későn, nagyjából a 100 méteres táblánál. De 100 km/órával lassabban érkeztem meg, mint egy időmérős körön, a hideg gumik pedig feltehetően szintén komoly szerepet játszottak. Az első kör sokkoló volt, szerintem mindannyian küszködtünk ezzel.”

Jelenleg két gyártó, a Mercedes és az Aston Martin szállítja a biztonsági autókat a Forma-1-be, a Mercedes AMG-GT Black Series és az Aston Martin Vantage pedig a sportág történetének leggyorsabb biztonsági autóinak számítanak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!