Friss hírek

Sainz: Mérges vagyok, ezt nehéz lesz megemészteni

Carlos Sainz, a Ferrari versenyzője nehezen tudja feldolgozni, hogy esélye sem volt arra, hogy utolsó gyorskörével harcba szálljon a pole pozícióért a Forma-1-es Monacói Nagydíj időmérő edzésén.

A Ferrari meglehetősen erős teljesítményt nyújt egész hétvégén, olyannyira, hogy Charles Leclerc meg is szerezte a pole pozíciót – azonban a kvlaifikáció vége előtt néhány másodperccel össze is törte a Ferrarit, így több versenyzőnek meg kellett szakítania utolsó gyorskörét. 

Ez történt Sainzcal is, aki rendkívül bosszús a történtek miatt. 

„Ezt nehéz elfogadni, megemészteni” – mondta Sainz. „Nem minden nap adatik meg, hogy lehetőséged van a pole-ra Monacóban. Ma határozottan megvolt a tempóm ehhez.”

„És akkor a körülmények miatt nem is kapod meg a lehetőséget, hogy megpróbáld. Szóval igen, el tudjátok képzelni, hogy ez egy frusztráló nap számomra” – folytatta a spanyol. 

„Egész hétvégén ott voltam, megvolt a tempóm a győzelemhez, hogy a pole-ért menjek. Szóval… Igen, a negyedik helyről indulok, ez a közelében sincs.”

Sainz elárulta, az időmérő előtt nemcsak a pole pozíció, de a vasárnapi győzelem is megfordult a fejében. 

„Úgy mentem az időmérőre, hogy arra gondoltam, most a pole pozíció és a győzelem lehetséges ezen a hétvégén – és most negyedik vagyok, ami nagyon messze van attól, ahol lehetnék” – mondta. 

Sainz hozzátette, az időmérőn még sokat tudott volna javítani addigi leggyorsabb körén, mert az utolsó szektorban korábban 2-3 tizedmásodpercet veszített. A spanyol pilóta azonban elmondta, természetesen nem haragszik csapattársára. 

Nem haragudhatok rá. Mindannyian a határon megyünk. Úgy nyomjuk ezeknek az autóknak, hogy nem tudjátok elképzelni. Súroljuk a falakat minden kanyarban. Ezek a történelem leggyorsabb autói, ezek a dolgok megtörténhetnek.”

„De a körülmények: nagyon mérges vagyok a sors miatt, vagy a mostani körülmények miatt, hogy életemben először harcolhatok a pole-ért, Monacóban, a Ferrarival, és nincs esélyem sem, hogy menjek egy kört. Úgy gondolom, megvolt a tempóm – megnézve a csütörtöki hosszú etapomat, nagyon versenyképes voltam. Szóval ha azt mondja valaki, hogy „második helyről indulsz”, akkor is meglett volna az esélyem a győzelemre.”

„De a negyedik helyről indulok, ami a legfájdalmasabb dolog. A második sor, poros oldal – ez nem az a hely, ami túl jó a vasárnapot nézve.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!