Sainz: Micsoda őrült verseny! - F1VILÁG.HU

Sainz: Micsoda őrült verseny!

HIRDETÉS
A 15. helyről rajtolva a 4. pozícióban ért célba a Forma-1-es Magyar Nagydíjon a Ferrari spanyol pilótája, Carlos Sainz. A spanyol kicsit csalódott, hiszen úgy érzi, akár a győzelemért is harcolhatott volna, de összességében elégedett a szezon első felének alakulásával.
GP UNGHERIA F1/2021 -  DOMENICA 01/08/2021 
 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

Sainz profitálni tudott az elsőkörös káoszból a Hungaroringen, és még a futam utolsó harmadában is úgy tűnt, összejöhet számára a dobogó.

Végül azonban nem tudta maga mögött tartani a címvédő Lewis Hamiltont, aki a frissebb abroncsokkal el tudott menni mellette.

„Micsoda őrült verseny volt! A 15. helyről rajtolva valójában jó esélyünk volt a dobogóra is” – mondta a spanyol versenyző.

„Drágán megfizettünk azért, hogy az első kerékcsere során a forgalom miatt pozíciókat veszítettünk a Williamsszel és az AlphaTaurival szemben. A győzelemért voltunk harcban azon a ponton, de ehelyett elveszítettünk minden esélyünket.”

„A slick-abroncsokkal futott első etapon nagyon erős volt a tempóm, amint tiszta volt előttem a pálya, és sikerült [Nicholas] Latifi és [Yuki] Tsunoda elé kerülnöm. Sajnos az utolsó néhány körben nem sokat tehettem Hamiltonnal szemben, mivel nagyon elhasználódott kemény keverékű gumikon voltam, és spórolnom kellett az üzemanyaggal is. Ráadásul a célegyenesben a McLaren mögé kerültem, ami miatt lehetetlen volt megvédenem a dobogós helyet.”

Sainz azt mondja, kár azért, hogy csapattársa, Charles Leclerc már a nyitókörben kiesett, hiszen ő is erős versenyt futhatott volna.

„Sajnálom Charles-t, mert önhibáján kívül ütötték ki, és meggyőződésem, hogy még több pontot szerezhettünk volna két autóval.”

A Ferrari spanyolja úgy érzi, elégedett lehet a szezon első felének alakulásával.

„Összességében a szezon első fele pozitívan alakult a Ferrarival. Továbbra is meg kell értenünk az autót minden típusú kanyarban és körülmény közepette, de azt gondolom, jó úton járunk. Tovább fogjuk nyomni, és feltöltődve térünk vissza a nyári szünet után.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!