Friss hírek

Sainz: Mindent kihoztam az autóból!

Idén másodszor tudott gyorsabb lenni időmérő edzésen csapattársánál, Charles Leclercnél a Ferrari spanyol pilótája, Carlos Sainz.

A 26 esztendős versenyző az 5. rajtkockát szerezte meg a Forma-1-es Francia Nagydíj szombati időmérőjén, miután másfél tizedmásodperccel gyorsabbnak bizonyult Leclerc-nél.

Bár a Ferrarinak az utcai versenyhelyszínekkel ellentétben ezúttal nem volt esélye a rajtelsőségre, Sainz azt mondja, elégedett, hiszen úgy érzi, sikerült előrelépniük az olyan típusú pályákon is, mint amilyen a francia.

Hirdetés
 

„Nem egy rossz nap a csapat számára” – mondta a spanyol. „Pár eseménydús szombat után jó, hogy végre egy ilyen tiszta időmérőnk volt.”

„Sikerült mindent kihoznunk az autóból, és meg tudtuk mutatni azt a fejlődést, amit elértünk az ilyen típusú pályákon. Ami engem illet, én továbbra is alkalmazkodom és tanulok a különféle körülményekből és kanyarokból, ma pedig igazán otthon éreztem magam az autóban, függetlenül attól, milyen keverékű gumik voltak fent.”

A Ferrari jelenleg a 3. helyet foglalja el a konstruktőri versenyben, megelőzve a McLarent, Sainz pedig pontosan tudja, kemény csata vár rájuk Le Castellet-ben.

„Jó helyzetből várhatjuk a vasárnapi versenyt, és megpróbálunk minden lehetőséget maximalizálni. A pénteki versenytempónk nem volt rossz, de szoros küzdelemre számítok legfőbb riválisainkkal.”

„Egy tiszta kör, illetve egy jó stratégia kulcsfontosságú lesz ahhoz, hogy jó eredményekkel távozhassunk Franciaországból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!