Sainz: Mindig emlékezni fogok erre a hétvégére - F1VILÁG.HU

Sainz: Mindig emlékezni fogok erre a hétvégére

HIRDETÉS
Carlos Sainz élete első F1-es Olasz Nagydíját teljesítette a Ferrari színeiben, azonban nem tudták dobogós eredménnyel megajándékozni a hazai szurkolókat.
Carlos Sainz, Ferrari

A Ferrari pilótái, Charles Leclerc és Carlos Sainz a 4. és 6. helyeken végeztek az Olasz Nagydíjon, ám már a hétvégét megelőzően is sejtették, hogy nem ez lesz a legerősebb versenyhelyszín számukra.

Ennek ellenére Sainz elárulta, különleges nagydíj volt számára, hiszen először vezethetett a Ferrari színeiben az olasz szurkolók előtt.

„Az első Olasz Nagydíjam a Ferrarival nagyon különleges volt, és mindig emlékezni fogok rá, még akkor is, ha eredmények szempontjából nem ez volt a legjobb” – mondta Sainz.

„Nyilvánvalóan szerettünk volna dobogóra állni a tifosi előtt, de ez nem volt lehetséges. Nem voltunk harcban ma, és tegnap délelőtt óta jobban küszködök az autóval, mint szerettem volna. A hátulja csúszkált, hiányzott a sebesség, ez pedig nehézzé tette a dolgokat a versenyen.”

Sainz elárulta, összességében nem lehetnek csalódottak a 6. hely miatt:

„Mindent összevetve a 6. hely erős eredmény, de nem ezért vagyunk itt” – mondta. „Továbbra is fejlődnünk kell, hogy biztosra menjünk abban, hogy jövőre a legjobb helyeken harcoljunk.”

A spanyol pilóta nem feledkezett meg arról sem, hogy gratuláljon volt csapatának a kettős győzelemhez: „Gratulálok a McLarennek az első és második helyhez, megérdemelték ezt az eredményt ma, és alig várom, hogy Oroszországban ellenük versenyezzek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!