Sainz: Most úgy nyomhatom padlóig, hogy nem kell attól félnem, a falnak megyek - F1VILÁG.HU

Sainz: Most úgy nyomhatom padlóig, hogy nem kell attól félnem, a falnak megyek

HIRDETÉS
Sikerült komoly előrelépéseket tennie az elmúlt néhány hétben Carlos Sainznak, így a múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon úgy nyomhatta padlóig a gázt, hogy nem kellett attól tartania, elveszíti az irányítást autója felett, és a falnak csapódik.
GP CANADA F1/2022 - SABATO 18/06/2022 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

Sainz a szezon első versenyein sokat küszködött azzal, hogy nem érezte teljesen otthon magát a Ferrari idei, F1-75-ös kódjelű autójában, miközben csapattársa, Charles Leclerc pazar teljesítményt tudott nyújtani. A spanyol dolgát nem könnyítette meg, hogy a szaúd-arábiai, a melbourne-i, az imolai és az azeri versenyhétvégén is rengeteg pályaidőt veszített balesetei és kicsúszásai miatt. Múlt vasárnap, Kanadában viszont parádés teljesítményt nyújtott, és a győzelemért csatázhatott Max Verstappennel – igaz, végül alulmaradt a hollanddal szemben.

Amikor arról kérdezték, mostantól rendszeresen képes lesz-e harcolni Verstappennel és saját csapattársával, Leclerc-rel, Sainz így felelt: „Nos, remélem, de ahogy pár versennyel ezelőtt is mondtam, szeretnék inkább versenyről versenyre haladni, és nem gondolni sokat a bajnokságra.”

„Tényleg arra akarok összpontosítani, hogy megérkezzek egy pályára, és lássam, hogy képes vagyok-e megfelelő zónába hozni magam a teljesítmény, illetve az autóban való kényelem szempontjából. Azt gondolom, a legutóbbi hétvégén ez sikerül, már rögtön az első edzéstől kezdve nagyon gyorsnak tűntem az időmérős tempót és a versenytempót tekintve is. A futamon padlóig nyomtam anélkül, hogy attól féltem volna, elveszítem a kontrollt az autó helyett – ez Barcelonában például nem így volt.”

„Szóval remek előrelépéseket sikerült tenni, változtattunk egy kicsit az autón bizonyos dolgokon, megpróbáltuk egy kicsit rám szabni, és úgy tűnik, ez működik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!