Sainz: Nagy előnyben lesz, aki a közepes gumikkal rajtol - F1VILÁG.HU

Sainz: Nagy előnyben lesz, aki a közepes gumikkal rajtol

HIRDETÉS
Komoly előnyt jelenthet a Mercedes és a Racing Point csapatának a vasárnapi Magyar Nagydíjon az, hogy a közepes keverékű abroncsokkal vághatnak neki a versenynek – ezt nyilatkozta az F1Világ.hu-nak a McLaren spanyol versenyzője, Carlos Sainz.
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 18: Carlos Sainz of Spain driving the (55) McLaren F1 Team MCL35 Renault on track during final practice for the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 18, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A Forma-1 csapatainak komoly fejtörést okozott a kanyargós Hungaroring ezen a hétvégén, ráadásul az időjárás sem könnyítette meg a mezőny dolgát: a péntek délutáni eső miatt rengeteg pályaidőt veszítettek a versenyzők, emiatt pedig a gumikat sem sikerült olyan jól kiismerni.

Egyelőre úgy tűnik, a lágy keverékű abroncsok nagyon gyorsan elhasználódnak, éppen ezért komoly előnybe kerülhetnek azok, akik a közepes keverékű abroncsokkal vágnak neki a délutáni versenynek. Ezen a véleményen van Carlos Sainz is, aki 9. helyről rajtolhat majd a McLarennel.

A spanyol az F1Világ.hu-nak nyilatkozva az időmérő után arról beszélt, nem volt egyszerű dolguk a gumik kiismerését tekintve, hiszen a második edzésen nem körözhettek száraz pályán pénteken. 

„Szerintem nem sokan vannak tisztában azzal, hogy hogyan is viselkednek majd az abroncsok a versenyen” – mondta lapunknak nyilatkozva a McLaren spanyolja.

„Én is csak az első szabadedzésen látottakra támaszkodhatok: a hideg aszfalton nagyon degradálódott a lágy keverék. Ez volt az oka annak, hogy sokan próbálkoztak a Q2-ben a közepes keverékkel mért kört futni.”

„Aki pedig ezekkel a gumikkal továbbjutott a Q3-ba, az nagy előnyben lehet.”

„Látnunk kell, hogyan viselkednek a gumik, mert jelenleg úgy tűnik, hogy trükkös lehet a helyzet azoknak, akik a lágy abroncsokkal startolnak.”

A Q2-ben végül csak a két Mercedes és a két Racing Point futotta meg legjobb idejét a sárga jelölésű közepes abroncsokkal, így ők ezekkel a gumikkal rajtolhatnak majd.

A Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli is azt jósolja, a leggyorsabb taktika az lesz majd, ha egy versenyző a közepes gumikkal rajtol, és 35-40 kör után a lágyakra vált.

Hirdetés

A Pirelli szerint ilyen stratégiák várhatóak a 35. Magyar Nagydíjon:

Fotó: Pirelli

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!