Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Sainz: Nagy nulla volt a tempóm, és hétvégéig ki kell derítenünk, hogy miért

A biztató időmérő után kiábrándítóan sikerült Carlos Sainz számára a Holland Nagydíj vasárnapi futama. A spanyol azt mondja, teljesen eltűnt a tempó, a hétvégi, monzai versenyig pedig ki kell találniuk, mi is történt.

Sainz a 6. helyről vágott neki a zandvoorti futamnak, végül azonban csak a 7. helyen ért célba, miután a verseny hajrájában Fernando Alonso is megelőzte őt.

A Ferrari versenyzője elárulta, egyáltalán nem élvezte a versenyt, mert rengeteget csúszkált, és folyamatosan küszködött a tempóval.

„Őszintén mondom, egyáltalán nem élveztem, csak csúszkáltam össze-vissza” – mondta a spanyol a leintést követően. „Nagy nulla volt a tempóm. Egyáltalán nem éreztem otthon magam az autóban a hétvége többi részéhez képest. Valamiért nagyon nem éreztem rá.”

„Olyasvalami ez, amit ki kell elemeznünk, mert először fordult elő idén, hogy nem találtam önmagam, és az egész versenyt csúszkálással töltöttem. Küszködtem a tempóval, és a végén szenvedtem a gumikkal.”

„Nagyon-nagyon furcsa volt. Nagy kérdőjel jelenleg, mert nem tudom, hová tűnt a tempó. Meggyőződésem, hogy van valami, amit meg kell vizsgálnunk. Remélem, hogy a következő hétvége előtt kiderítjük, mi is történt.”

Arra a kérdésre, hogy amiatt lehettek-e a problémák, hogy az utolsó edzésen sok pályaidőt veszítettek, Sainz így felelt: „Nem, mert az utolsó edzésen csak az időmérőre gyakorolsz. És az időmérőn az autó nagyon kiegyensúlyozott volt, élvezet volt vezetni.”

„De a versenyen valamiért körről körre rosszabb lett, elkezdtem csúszkálni, nem tudtam tartani a tempót, szóval nagyon-nagyon furcsa volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!