Sainz nagyon csalódott, ennél jobban kell dolgozniuk a Ferrarival - F1VILÁG.HU

Sainz nagyon csalódott, ennél jobban kell dolgozniuk a Ferrarival

HIRDETÉS
Rendkívül csalódottan nyilatkozott a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat követően a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz, aki már rögtön a futam elején kiesett egy hiba után. A spanyolt ugyanakkor műszaki gondok is hátráltatták.
GP AUSTRALIA F1/2022 - SABATO 09/04/2022 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

Sainz eleve csak a 9. helyről kezdhette meg a melbourne-i futamot, miután a szombati időmérőn problémái voltak, a verseny rajtjánál pedig rengeteg pozíciót veszített. A Ferrari versenyzője a 14. helyről próbálta felküzdeni magát, ám hibázott, és az ausztrál pálya 10-es kanyarjában a sóderágyba csúszott.

A spanyol kiesését követően újságíróknak nyilatkozva elárulta, a verseny előtt is technikai gondjuk akadt, ami miatt ki kellett cserélni az autó kormányát – ami viszont nem működött tökéletesen a rajtnál.

„Volt egy problémánk a kormánnyal, hasonló, mint tegnap – néhány gomb nem működött rajta. Ki kellett cserélnünk a kormányt, ami nem volt megfelelő állapotban a rajt előtt, és életbe lépett a lefulladásgátló a rajtnál a kuplung és a nyomaték miatt. Emiatt nyilván hátrányból kezdtem, és próbáltam visszanyerni a pozíciókat az első pár körben, aztán elkövettem egy hibát, amikor a gumik feltehetően még nem voltak megfelelő állapotban. Nem volt elég tapadás, hibáztam, emiatt pedig kiestem” – fogalmazott a Ferrari versenyzője.

„Nem volt tökéletes hétvégém, csapatként sem volt tökéletes, és ki kell elemeznünk, mit csináltunk rosszul. Látnunk kell, mit csinálhatnánk jobban.”

Sainz számára azért lehet különösen fájó a kiesés, mert csapattársa, Charles Leclerc újabb sima győzelmet aratott, és már 34 pontos előnnyel vezeti az összetett pontversenyt.

„Ezzel az autóval a legrosszabb forgatókönyv szerint is a top 4-ben kellett volna végeznem egy jó felzárkózással. De problémánk volt szombaton, problémánk volt ma is, pedig a győzelemért kellett volna harcolnunk. Szóval nagyon kiábrándító, hogy egyetlen pontot sem szereztünk. Ahogy mondtam, tökéletesebb munkát kell végeznünk csapatként, ez a hétvége kétségkívül nem ilyen volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!