Sainz: Nagyon dühös vagyok! - F1VILÁG.HU

Sainz: Nagyon dühös vagyok!

HIRDETÉS
Kiábrándító véget ért a Forma-1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzése Carlos Sainz számára: a McLaren versenyzője műszaki hiba miatt csak a 15. helyről rajtolhat vasárnap.
Carlos Sainz, McLaren MCL35

A spanyol pilóta jó eséllyel pályázott egy erős rajtpozícióra Bahreinben, ám már a Q2 elején feladni kényszerült a küzdelmeket, miután az 1-es kanyarban a hátsó kerekek blokkolása után megpördült, és nem is tudta folytatni a körözést.


A McLaren megerősítette, az incidenst fékhiba okozta, Sainz pedig természetesen nagyon csalódottan nyilatkozott a történtek után. A spanyol pilóta ráadásul azért is bosszús, mert egy garnitúra gumit tönkretett a megpördülés során.

„Nagyon kevés lehetőségünk maradt, hogy elveszítettünk egy garnitúra gumit a blokkolás miatt” – mondta Sainz a Movistar televíziónak. „Nagyon kevés opciónk maradt vasárnapra… Ezért vagyok nagyon dühös. Sajnálom, de nagyon dühös vagyok.”

Sainz hozzátette, mivel a top 10-ből mindenki közepes keverékű gumikkal rajtol, nem sok lehetősége lesz arra, hogy egy alternatív taktikával előrébb kerüljön.

„Igen, fel lehet zárkózni, de nagyon komplikált lesz. Főleg, hogy a top 10-ből mindenki a közepesekkel rajtol – szóval azok, akik mögülük startolnak, nem kerülnek előnybe.”

„Két szett közepes garnitúrát spóroltam meg… az egyiknek annyi, abban sem vagyok biztos, hogy használni tudom. Emiatt nehéz dolgom lesz a futamon. Nagyon keményen dolgoztunk azon, hogy gumikat spóroljunk a versenyre, erre ez történik…”

A McLarennél egyébként még nem tudják pontosan, miért blokkoltak a hátsó fékek Sainz autójában.

„Hogy őszinte legyek, még nem tudjuk, ki kell elemeznünk” – mondta Andreas Seidl csapatfőnök. „Azt hiszem, a hátsó tengely blokkolt, Carlos semmit sem tehetett.”

„Kiábrándító, mert versenyképes autónk volt ma. Sajnos Lando [Norris] elkövetett egy kis hibát az 1-es kanyarban az utolsó próbálkozása során. Carlos remek formában volt egész hétvégén, szóval sajnálatos.”

Hirdetés

„Most ki kell elemeznünk, mi történt Carlos autójában, holnap pedig újrakezdeni mindent. Érdekes verseny lesz sok kihívással, két vagy több kiállással. Meg kell próbálnunk felzárkózni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!