Sainz nagyon frusztrált az újabb elsőkörös kiesés miatt - F1VILÁG.HU

Sainz nagyon frusztrált az újabb elsőkörös kiesés miatt

HIRDETÉS
Rendkívül csalódottan és szűkszavúan nyilatkozott az Amerikai Nagydíjat követően a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz. A spanyol a pole-ból indult, ám már az első kanyarban balesetbe keveredett.
1 - GP GIAPPONE F1/2022 - GIOVEDI’ 06/10/2022 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

Sainz parádésan szerepelt a szombati időmérőn, hiszen idei harmadik rajtelsőségét szerezte meg, startja azonban nem sikerült jól, már az első kanyar féktávján pozíciót veszített a mellőle induló Max Verstappennel szemben. Ennyivel viszont nem úszta meg: miközben próbálta visszaelőzni a hollandot, a 4. helyről rajtoló George Russell hátulról nekiütközött. Sainz megpördült, a mezőny végére csúszott, majd a bokszba kényszerült – hamar kiderült, autója annyira megsérült, hogy nem tudta folytatni a futamot.

Ez volt az idei negyedik verseny, ahol Sainz már a nyitókörben kiesett, az újabb balszerencse pedig természetesen rettentő frusztráló számára.

„A versenyzői hiba az versenyzői hiba, aminek ismét megfizettem az árát – ez ment igazából egész évben” – mondta csalódottan a Ferrari versenyzője. „Az első körben történt megint, így nem tudtam versenyezni, nem tudtam harcolni a győzelemért – és nem tudtam tanulni az autóról. Ez rettentően frusztráló és kiábrándító.”

„Olyan sok verseny volt már idén, ahol nem tudtam befejezni az első kört sem. Így mindig nehéz előrelépéseket tenni. Az egész év ilyen volt. A tempónk megvan, de a szerencsét tekintve nagyon gyenge évünk van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!