Friss hírek

Sainz nagyon frusztrált az újabb elsőkörös kiesés miatt

Rendkívül csalódottan és szűkszavúan nyilatkozott az Amerikai Nagydíjat követően a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz. A spanyol a pole-ból indult, ám már az első kanyarban balesetbe keveredett.

Sainz parádésan szerepelt a szombati időmérőn, hiszen idei harmadik rajtelsőségét szerezte meg, startja azonban nem sikerült jól, már az első kanyar féktávján pozíciót veszített a mellőle induló Max Verstappennel szemben. Ennyivel viszont nem úszta meg: miközben próbálta visszaelőzni a hollandot, a 4. helyről rajtoló George Russell hátulról nekiütközött. Sainz megpördült, a mezőny végére csúszott, majd a bokszba kényszerült – hamar kiderült, autója annyira megsérült, hogy nem tudta folytatni a futamot.

Ez volt az idei negyedik verseny, ahol Sainz már a nyitókörben kiesett, az újabb balszerencse pedig természetesen rettentő frusztráló számára.

Hirdetés
 

„A versenyzői hiba az versenyzői hiba, aminek ismét megfizettem az árát – ez ment igazából egész évben” – mondta csalódottan a Ferrari versenyzője. „Az első körben történt megint, így nem tudtam versenyezni, nem tudtam harcolni a győzelemért – és nem tudtam tanulni az autóról. Ez rettentően frusztráló és kiábrándító.”

„Olyan sok verseny volt már idén, ahol nem tudtam befejezni az első kört sem. Így mindig nehéz előrelépéseket tenni. Az egész év ilyen volt. A tempónk megvan, de a szerencsét tekintve nagyon gyenge évünk van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainz nagyon frusztrált az újabb elsőkörös kiesés miatt
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!