Sainz: Nagyon jól sikerült az első tesztnap a Ferrarival - F1VILÁG.HU

Sainz: Nagyon jól sikerült az első tesztnap a Ferrarival

Nagyon biztatóan alakult a Ferrari Forma-1-es csapatának első tesztnapja Bahreinben. Az olasz istállónál Charles Leclerc és Carlos Sainz is körözhetett.

Utóbbi versenyző a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel helyét vette át Maranellóban, elmondása szerint pedig a péntekre kitűzött programot sikerült hiánytalanul teljesíteni.

A körülmények viszont nem voltak egyszerűen, a spanyol pilótának ugyanakkor sikerült 57 kört megtennie a szahíri pályán.

„Alapvetően pozitívan alakult az első tesztnap, a cél az volt, hogy teljesítsük a tervezett programot, amit sikerült is megtenni, aminek örülök” – mondta a spanyolversenyző.

„Gondolom, már az első nap után mindenki szeretné tudni az összes autó teljesítményét, de szerintem még túl korai ezt megmondani, és nehéz is látni ilyen körülmények között. Tele volt homokkal a pálya, nagyon fújt a szél, és nagy különbségek voltak a hőmérsékletek között is.”

„Összességében nagyon jó napunk volt.”

Hasonlóan nyilatkozott a Ferrari másik versenyzője, Charles Leclerc is, aki pénteken délelőtt körözhetett az SF21-essel.

„Az első nap egy új autóval mindig nagyon érdekes a télen elvégzett munka után” – mondta a monacói. „Különösebb problémák nélkül teljesítettük a teljes programot, az autóval kapcsolatos első benyomások pedig egészen jók. De nyilvánvalóan még túl korai teljes értékelést adni.”

„Alig várom, hogy szombaton újra autóba üljek.”

Leclerc délelőtt 58 kört tett meg a Ferrarival. A csapat szombaton is két versenyzővel folytatja a munkát Bahreinben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!