Sainz: Nagyon le vagyunk maradva a Red Bulltól, de legalább tudjuk, mi a gond - F1VILÁG.HU

Sainz: Nagyon le vagyunk maradva a Red Bulltól, de legalább tudjuk, mi a gond

Óriási a lemaradása a Ferrari Forma-1-es csapatának a Red Bullhoz képest, és nem is fog egyhamar az energiaital-gyárosok nyomába érni a patinás olasz istálló – Carlos Sainz ennek ellenére azt mondja, biztos benne, hogy sikerül jelentősen javítaniuk jelenlegi helyzetükön.

Az már a bahreini szezonnyitón nyilvánvalóvá vált, a Ferrari nem tudott olyan jelentős előrelépéseket tenni a tavalyi évhez képest, hogy méltó ellenfele legyen a Red Bullnak a 2023-as világbajnokság kezdeti szakaszában – sőt, az olasz istállót az Aston Martin és a Mercedes is kőkeményen szorongatja.

A csapatnál egyértelműen a gyenge versenytempó jelenti a fő problémát, Maranellóban viszont már gőzerővel dolgoznak azon, hogy megoldást találjanak. Carlos Sainz viszont azt mondja, sok időbe telik majd, mire a kemény munka meghozza a gyümölcsét.

 

„Igen, meglepetés számunkra, hogy nem vagyunk annyira erősek, mint tavaly, és nem vagyunk valami versenyképesek, főleg, ha a versenytempót nézzük” – mondta a Ferrari versenyzője Melbourne-ben. „Az egyértelmű gyengeségünknek számít, egy kicsit áthoztuk a tavalyi évről.”

„Egyszerűen nem végeztünk elég jó munkát, de kielemeztük és látjuk ezt, és tudjuk, mi a probléma, ami jó. Most pedig minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy amilyen hamar csak lehet, felzárkózzunk. Nem egy verseny, nem egy hónap alatt történik ez meg, inkább ez egy középtávú terv, viszont mindenki számára világos. És már most is minden tőlünk telhetőt megteszünk úgy a gyárban, mint a pályán.”

„A pozitívum az, hogy látjuk az autó gyengeségét, és mindannyian egyetértünk abban, hogy mi ez a gyengeség, és miért küszködünk. Ezt látjuk az adatokban is, mutatják a számok. És ez egy nagyon világos, követendő irányt mutat nekünk. Hogy mennyi ideig fog tartani? Azt lehetetlen megmondani, nagyon nagy a lemaradásunk a Red Bullhoz képest, az egyik legnagyobb, amit az elmúlt néhány idényben láttunk. Nagyon nehéz lesz csökkenteni a hátrányt, de azt gondolom, ha van csapat, mely képes erre, akkor az a Ferrari.”

Sainz hozzátette, miközben a maranellói gyárban gőzerővel dolgozik a Ferrari a fejlesztéseken, a versenycsapat a futamhétvégéken igyekszik a legtöbbet kihozni a jelenlegi autóból.

„Teljesen bízom mindenkiben a gyárban és a pályán is. Van egy tervünk, próbáljuk azt követni, és beleadni mindent, amit csak tudunk.”

„Bahreinben és Dzsiddában a versenytempó volt a gyengeségünk, és nagyon egyértelmű célunk van azzal kapcsolatban, hogy hogyan is javítsunk ezen. Versenycsapatként a hétvégéken arra az autóra fókuszálunk, ami a rendelkezésünkre áll, próbálunk olyan beállításokat és egyensúlyt találni, ami javít a helyzetünkön a versenyt illetően. Az ugyanis nem járja, hogy az időmérőn 2 tizedre vagyunk, a futamon pedig 8 tizedre. Szóval meg kell találnunk az aranyközéputat. Minden tőlünk telhetőt megteszünk a versenyen, a gyárban pedig mindenki gőzerővel nyomja, hogy újítások kerülhessenek fel az autóra, és változtassunk a jelenlegi helyzetünkön.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!