Friss hírek

Sainz napja a kísérletezésről szólt

Remek eredménnyel zárta a Forma-1-es Stájer Nagydíj pénteki napját Carlos Sainz – a McLaren versenyzője elárulta, jobbára a kísérletezgetésről szólt számára az első két gyakorlás.

A spanyol pilóta a két, egyenként másfélórás gyakorlás során összesen 85 kört tett meg a spielbergi nyitónapon. Az első szabadedzést a 7., a másodikat az 5. legjobb idővel zárta.

Sainz elárulta, nagyon hasznos, hogy ezen a hétvégén is a Red Bull Ringen versenyezhetnek, hiszen közvetlen összehasonlításokat tudnak végezni az egy hete látottakkal.

„Mivel ugyanazon a pályán versenyzünk a második hétvégén is, lehetőségünk van összehasonlításokat végezni a beállításokat illetően” – mondta a spanyol.

„Pár kísérleti változtatást kipróbáltam annak érdekében, hogy felülkerekedjünk azokon az egyensúllyal kapcsolatos problémákon, melyek múlt hétvégén jelentkeztek.”

„Ezek közül néhány igazán pozitív volt, de volt olyan, ami nem annyira, szóval még ki kell elemeznünk mindent.”

Sainz hozzátette, kíváncsian várja, mit tartogat majd az időjárás a hétvége további részére.

„Egy kicsit különös péntek volt ez, mivel fennáll a veszélye annak, hogy törlik a szombati időmérőt. Sokan kimentek új gumikkal, és próbáltak jó köridőt futni, biztos, amit biztos.”

„Majd meglátjuk, mit hoz a holnap, de érdekes lehet!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!